Manja slova Veća slova RSS

>

NAJAVA: Svečano uručenje diploma pobjednicima na 39. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2011”

Datum objave: 09.04.2012 15:45 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


U utorak, 10. aprila 2012. godine sa početkom u 12.00 časova u sali za sastanke Ministarstva prosvjete i sporta održaće se svečano uručenje diploma pobjednicima na 39. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2011”.

Na ovom tradicionalnom takmičenju, koje organizuju Ministarstvo kulture Republike Češke, Ministarstvo inostranih poslova Republike Češke, Ministarstvo obrazovanja, omladine i sporta Republike Češke i Češka komisija za UNESCO, učestvovala su đeca iz 66 zemlje sa 25.450 radova.

Svake godine đeca iz desetak zemalja sa svih kontinenata učestvuju u izložbi, a ovogodišnja tema 39. Međunarodnog dječijeg likovnog takmičenja “Lidice 2011” je bila "Tu đe živim, to sam ja".

Na ovom tradicionalnom takmičenju, koje ima međunarodnu reputaciju, učestvovalo je nekoliko desetina đece iz vaspitno-obrazovnih ustanova iz cijele Crne Gore.

Nj. E. gospodin Václav DOBEŠ, konzul Republike Češke u Crnoj Gori, uručiće diplome za četvoro nagrađenih učenika iz 3 vaspitno-obrazovne ustanove iz Crne Gore.

Svečanom uručenju diploma prisustvovaće pomoćnica ministra prosvjete i sporta gospođa Vesna VUČUROVIĆ.