Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Објављен други Међународни конкурс за младе „Вођа будућности“ (Тхе Леадер оф тхе Футуре)

Датум објаве: 17.11.2014 15:30 | Аутор: Весна Гајевић

Испис Штампај страницу


Удружење „ИНТЕРАМНИА свјетски куп“ и Универзитет у Тераму заједно са Удружењем „Језици Европе и Медитеранског мора“ објављују други Међународни конкурс за младе „Вођа будућности“ (Тхе Леадер оф тхе Футуре), поводом одржавања Првог свјетског конгреса за права језика на прољеће 2015. године, чији ће домаћин бити град Терамо у Италији.  

Конкурс за младе „Вођа будућности“ организован је 2012. године у Тераму са циљем да ђеца поведу расправу о изазовима које чекају идеалног вођу на путу изградње новог глобалног свијета који је окренут будућности. Овогодишњи конкурс организован је са циљем да се пружи подршка 43. Интерамниа свјетском купу који ће се одржати у Тераму од 5. до11. јула 2015. године.

Интерамниа свјетски куп је спортска манифестација са четрдесетогодишњом традицијом чији је циљ промовисање  поштовања литерарних и лингвистичких различитости.

Други Међународни конкурс за младе организован је у три категорије. За категорије појединачни радови и тимски радови тема је “Спорт превазилази и прихвата разлике”, а у категорији специјални радови тема је „Француски, језик олимпијских вриједности“.

Рок за слање апликационог формулара и радова је 15. јануар 2015. године. Сви учесници добиће сертификате за учешће, а најбољи радови биће представљени на специјалној изложби и објављени на сајтовима Удружења „ИНТЕРАМНИА свјетски куп“, Универзитета у Тераму, као и Удружења „Језици Европе и Медитеранског мора“.

Информације о конкурсу и апликациони формулар на енглеском језику можете преузети овђе…тхе леадер оф тхе футуре инг.пдф