Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Наградни конкурс из предузетништва у оквиру Торино процеса

Наградни конкурс из предузетништва у оквиру Торино процеса
Датум објаве: 20.06.2017 08:08 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Европска тренинг фондација (ЕТФ) је у оквиру Торино процеса објавила конкурс за додјелу награда из области предузетништва. Кроз овај конкурс траже се примјери добре праксе из промоције предузетничког учења као кључне компетенције у образовним програмима стручног образовања.

Торино Процесс подржава партнерске земље Европске тренинг фондације (ЕТФ) да континуирано ревидирају, побољшају и иновирају своје стручно образовање и обуку.

ЕТФ промовише разумијевање и развој кључних компетенција у предузетништву у партнерским земљама, укључујући Европски оквир предузетничких компетенција (ЕнтреЦомп) стога је у оквиру Торино процеса објавила конкурс за додјелу награда из области предузетништва. Кроз Торино процес конкурс траже се примјери добре праксе из промоције предузетничког учења као кључне компетенције у образовним програмима у стручном образовању. Такмичење је отворено за све установе које реализују програме стручног образовања из 29 партнерских земаља ЕТФ-а широм Европе.

Ко може да учествује?

Такмичење је отворено за све стручне школе и центре за обуку у ЕТФ партнерским земљама. Заинтересовани за такмичење би требало да попуне апликациони формулар подацима из двије области: а) исходи учења и а) методе наставе и учења.

Додатне информације о такмичењу и апликациони формулар можете преузети овдје... или са сајта ЕТФ-а (www.етф.еуропа.еу).

Апликације је потребно доставити до 20. септембра 2017. године на сљедећу е-маил адресу: ЕнтреЦомп@етф.еуропа.еу.

Процес селекције

ЕТФ ће вршити процес селекције узимајући у обзир два критеријума:
а) Исход учења за кључне компетенције у предузетништву,
б) Иновативни приступ у настави и учењу.

Добитник награде ће бити објављен 22. септембра 2017. године.

Церемонија уручивања награда ће бити одржана у оквиру Европске недјеље вјештина (Еуропеан Воцатионал Скиллс Wеек) у периоду од 20-24. новембра 2017. године. Представник награђене школе и делегат Торино Процеса који је пружао помоћ у идентификацији добре праксе ће бити позвани у Брисел.

Торино Процесс награду за кључне компетенције у предузетништву ће 24. новембра 2017. године додијелити Марианне Тхyссен, Европска комесарка за запошљавање, социјална питања и инклузију.

Апликациони формулар можете преузети ОВДЈЕ.