Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Расписан Конкурс за додјелу стипендија талентованим ученицима за школску 2017/2018. годину

Расписан Конкурс за додјелу стипендија талентованим ученицима за школску 2017/2018. годину
Датум објаве: 28.07.2017 14:44 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете расписало је Конкурс за додјелу 185 стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа, од чега: 20 ученицима основних школа, који први пут конкуришу за стипендију, 40 ученицима основних школа, који продужавају право на стипендију, 30 ученицима средњих школа, који први пут конкуришу за стипендију, 60 ученицима средњих школа, који продужавају право на стипендију и 35 ученицима средњих школа који се образују за образовни профил за дефицитарну квалификацију.

Право на стипендију могу остварити талентовани ученици друге и наредних година школовања који благовремено и успјешно испуњавају обавезе прописане статутом школе. Талентованог ученика за стипендију предлаже наставничко вијеће основне односно средње школе, на основу писане препоруке предметног наставника.

Као и претходне школске године, Министарство ће и ове године додијелити 35 стипендија ученицима средњих школа који се образују за образовни профил за дефицитарне квалификације.

Образовни профили за дефицитарне квалификације, према подацима Центра за стручно образовање и Завода за запошљавање Црне Горе су: Кувар, Конобар, Посластичар, Пекар и Инсталатер у грађевинарству.

Рок за подношење докумената је од 4. септембра до 20. октобра 2017. године.

Текст конкурса можете преузети ОВДЈЕ.

Пријаву за Конкурс можете преузети ОВДЈЕ.