Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Конкурс за додјелу стипендија најбољим студентима за студијску 2019/2020. годину

Конкурс за додјелу стипендија најбољим студентима за студијску 2019/2020. годину
Датум објаве: 22.07.2019 11:39 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете расписало је Конкурс за додјелу 352 стипендије студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија, од чега:200 стипендија студентима који продужавају право на стипендију,40 стипендија студентима природних наука, који први пут конкуришу за стипендију, 60 стипендија студентима друштвених наука, који први пут конкуришу за стипендију, 20 стипендија лицима с инвалидитетом и 32 стипендија за дефицитарна занимања.

Право да конкуришу за стипендију имају најбољи студенти на другој и наредним годинама студија, који су први пут уписали семестар текуће студијске године, нијесу губили ни једну годину током студија, који су према наставном програму установе високог образовања на којој студирају положили све испите из претходних година студија и постигли индекс успјеха најмање 9,00.
Рок за подношење докумената је од 2. септембра до 18. октобра 2019. године.

Министарство просвјете расписало је Конкурс за додјелу 166 стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа, од чега: 20 ученицима основних школа, који први пут конкуришу за стипендију, 40 ученицима основних школа, који продужавају право на стипендију, 30 ученицима средњих школа, који први пут конкуришу за стипендију, 60 ученицима средњих школа, који продужавају право на стипендију и 16 ученицима средњих школа који се образују за образовни профил за дефицитарну квалификацију.

Право да конкуришу имају талентовани ученици друге и наредних година школовања који благовремено и успјешно испуњавају обавезе прописане статутом школе. Талентованог ученика за стипендију предлаже наставничко вијеће основне односно средње школе, на основу писане препоруке предметног наставника.


Текст конкурса за додјелу стипендија студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија можете преузети ОВДЈЕ.

Пријаву за Конкурс за додјелу стипендија студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија можете преузети ОВДЈЕ.