Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Конкурс за додјелу стипендија талентованим ученицима за школску 2019/2020. годину

Конкурс за додјелу стипендија талентованим ученицима за школску 2019/2020. годину
Датум објаве: 22.07.2019 12:13 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете расписало је Конкурс за додјелу 166 стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа, од чега: 20 ученицима основних школа, који први пут конкуришу за стипендију, 40 ученицима основних школа, који продужавају право на стипендију, 30 ученицима средњих школа, који први пут конкуришу за стипендију, 60 ученицима средњих школа, који продужавају право на стипендију и 16 ученицима средњих школа који се образују за образовни профил за дефицитарну квалификацију.

Право да конкуришу имају талентовани ученици друге и наредних година школовања који благовремено и успјешно испуњавају обавезе прописане статутом школе. Талентованог ученика за стипендију предлаже наставничко вијеће основне односно средње школе, на основу писане препоруке предметног наставника.

Министарство ће и ове године додијелити 16 стипендија ученицима средњих школа који се образују за образовни профил за дефицитарне квалификације.

Образовни профили за дефицитарне квалификације, према подацима Центра за стручно образовање и Завода за запошљавање Црне Горе су: електроничар за развој веб и мобилних апликација, грађевински техничар за високоградњу, пољопривредни техничар и мехатроничар.

Рок за подношење докумената је од 2. септембра до 18. октобра 2019. године.

Текст конкурса за додјелу стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа можете преузети ОВДЈЕ.

Пријаву за Конкурс за додјелу стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа можете преузети ОВДЈЕ.