Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

ПР служба Министарства просвјете

Др Дамир Шеховић

Рођен је 22. јуна 1981. године у Беранама. Основну и средњу школу је завршио у Плаву. Дипломирао је на Економском факултету у Подгорици 2004. године, на смјеру Финансије, као најбољи студент у генерацији.

Магистрирао је 2007. године на Економском факултету у Београду, одбранивши магистарску тезу под називом “Управљање капиталом у банкама у савременој тржишној привреди”. Докторирао је 2015. године у Београду, на Београдској банкарској академији – Факултету за банкарство, осигурање и финансије, одбранивши докторску тезу под називом “Координација монетарне и фискалне политике у савременим тржишним привредама”.

Током студија је био добитник бројних академских награда и стипендија, од којих су најважније „Награда за најбољег студента у генерацији“ додијељена од стране Економског факултета, као и престижна стипендија „10 за 10“ коју је Атласмонт банка додјељивала најбољим студентима у Црној Гори.

Аутор је већег броја научних радова из области финансија и макроекономије, а активно је учествовао на низу конференција и стручних семинара.

Од 2005. године је запослен на Економском факултету у Подгорици, гдје изводи наставу на предметима: Монетарна економија, Банкарски менаџмент, Фискална економија и Компаративно пореско право. На студијама менаџмента Економског факултета изводи наставу на предметима Банкарство и Фискална економија.

Обављао је послове вршиоца дужности секретара Министарства финансија Црне Горе, од марта 2008. до маја 2009. године.

У периоду од маја 2009. до октобра 2016. године је у два мандата биран за посланика у Скупштини Црне Горе.

У јануару 2016. године је на првом Конгресу Социјалдемократа Црне Горе изабран за потпредсједника партије.

За министра просвјете изабран је 28. новембра 2016. године.

Говори енглески језик.

Ожењен је, отац двоје дјеце.

 

Е-маил адреса: мпс@мпс.гов.ме

Контакт телефон: +382 20 410 100;

Факс: +382 20 410 101