Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана промоција Еурyдице мреже

Одржана промоција Еурyдице мреже
Датум објаве: 19.11.2018 13:40 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Промоција ЕУРYДИЦЕ мреже и нових компаративних Еурyдице публикација Каријере наставника у Европи: ступање у службу, напредовање и подршка и Национални системи накнада и подршке за студенте у Европи 2017/18 одржана је 19. новембра 2018. године у просторијама Министарства просвјете.

Присутне је поздравила Мубера Курпејовић, генерална директорица Директората за високо образовање нагласивши да је значај учешћа Црне Горе у Еурyдице мрежи од 2013. године вишеструк. Мрежа нам пружа могућност да кроз сопствено активно учешће представимо црногорски образовни систем.

ПР служба Министарства просвјете

Истовремено, Еурyдице мрежа нам је добар информатор и водич у креирању законских и стратешких докумената и добар инпут у изналажењу најбољих могућих рјешења примјењивих у нашим условима.

Видосава Кашћелан, Завод за школство, је презентовала публикацију Каријере наставника у Европи: ступање у службу, напредовање и подршка. У публикацији је кроз систематизован приступ дат детаљни преглед иницијалног образовања наставника, путеви напредовања у каријери наставника, мониторинг рада наставника, услова запошљавања, услова рада, утицај екстерног обезбјеђења квалитета.

ПР служба Министарства просвјете

Биљана Мишовић, Министарство просвјете, презентовала је публикацију Национални системи накнада и подршке за студенте у Европи 2017/18 у којој је дат јасан преглед о накнадама и механизмима подршке за студенте у Еурyдице земљама. Упоредни преглед се највише фокусира на редовне студенте првог циклуса високог образовања, будући да они чине највећи дио студентске популације у свакој земљи.

ПР служба Министарства просвјете

На Промо дану презентован је и званични Еурyдице wеб сајт са посебним фокусом на линк Национални образовни системи.