Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

АЦЕС

16.01.2015.

Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката за 2015. годину

Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката за 2015. годину АЦЕС│Академија за школе из централне Европе, као једна од највећих школских мрежа у Централној и Југоисточној Европи, објавила је Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката, који нуди ученицима и наставницима могућност да упознају своје колеге из других земаља, размијене искуства, упознају се са иновативним наставним методама, остваре нове контакте и пријатељства. Црногорске школе су позване да учествују у међународном надметању пројеката заједно са једном или двије партнерске школе из Централне Европе са којима треба да поднесу заједнички приједлог пројекта са идејама за сарадњу.

04.02.2013.

АЦЕС│Академија за школе из централне Европе – Разлози и циљеви

АЦЕС је иницијатива ЕРСТЕ фондације коју реализује организација Интеркултуреллес Зентрум, у сарадњи са организацијом Вчели дом. Ова иницијатива је, такође, подржана и од стране министарстава задужених за образовање, у свим земљама учесницама.

01.02.2012.

АЦЕС│Академија за школе из централне Европе – Разлози и циљеви

АЦЕС је иницијатива ЕРСТЕ фондације коју реализује организација Интеркултуреллес Зентрум, у сарадњи са организацијом Вчели дом. Ова иницијатива је, такође, подржана и од стране министарстава задужених за образовање, у свим земљама учесницама.

05.04.2011.

Саопштење: Вршњачки медијатори освојили признање на Академији централно европских школа

Саопштење: Вршњачки медијатори освојили признање на Академији централно европских школа

Основна школа „Милија Никчевић“ из Никшића је у сарадњи са основном школом „Бранко Радичевић“ из Бујановца учествовала на конкурсу АЦЕС-а (Ацадемy оф Централ Еуропеан Сцхоолс) са пројектом За добро свих генерација – живјела медијација (Фор тхе Wелфаре оф Алл Генератионс – Лонг Ливе тхе Медиатион). Школску мрежу АЦЕС основала је ЕРСТЕ Фондација 2006. године у сарадњи са непрофитном организацијом ВЧЕЛИ ДОМ из Словачке, и Интеркултуралним центром из Аустрије. АЦЕС има за циљ да повеже наставнике и ученике из средње и југоисточне Европе и тако премости границе.

02.02.2010.

АЦЕС | Академија за школе из централне Европе – Разлози и циљеви

АЦЕС је иницијатива ЕРСТЕ фондације коју реализује организација Интеркултуреллес Зентрум од 2006. године. Ова иницијатива је, такође, подржана и од стране министарстава задужених за образовање, у свим земљама учесницама. Мрежа школа је створена да промовише размјену и интеркултурални дијалог међу младима и наставницима у Централној Европи.
Иницијатори овог програма вјерују да је образовање врло важно у процесу европских интеграција, као и промоцији европског држављанства. Школе, кроз своје програме међународне сарадње играју важну улогу у развоју преко-граничне сарадње и креирању заједничких активности на регионалном и европском ниову.

Овај програм има за циљ да подржи успостављање централноевропске мреже школа, са идејом стварања одрживог дијалога и сарадње међу младим људима. У том свјетлу, међународно партнерство школа нуди могућности интеркултуралне размјене и сарадње.
Због тога, АЦЕС подржава школска партнерства, кроз такмичење пројеката, и то на годишњем нивоу

02.02.2010.

ПРАВИЛА ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ ШКОЛА

Критеријуми за пријављивање
- Ко може да учествује у пројектима?
Позив је упућен основним и средњим школама у земљама учесницама, а право учешћа имају ученици узраста 12-17 година.
Укључено је 15 земаља: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Чешка, Косово, Мађарска, Македонија, Молдавија, Румунија, Словачка, Словенија и Србија.

Приједлог пројекта подноси једна школа која ће бити носилац пројекта, заједно са једном или више школа међу којима ће тај пројекат бити развијан и имплементиран.

Школа која поднесе пројекат имаће улогу координатора пројекта и биће задужена за координацију међу партнерским школама и за извјештавање о пројекту (кратак наративни и финансијски извјештај). Због тога је врло важно да се контакт особа из школе добро служи енглеским језикомДоwнлоад

02.02.2010.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

- Форма за пријављивање
Заједнички приједлог пројекта мора бити написан на енглеском језику, у складу са „ацес“ формом, а такође је неопходно да буде потписана и печатирана од стране школа учесница.

- Рок за подношење пријава
Рок за подношење пријава је 30. април 2010. године.
- Гдје и како послати пријаву?
Пријаву је пожељно извршити користећи он-лине пријаву која ће бити доступна на следећој адреси: www.ацес.ор.ат/пројецтцонтест
- Евалуација и одабир пројеката
Интернационална комисија одабраће 45 пројеката.

02.02.2010.

Детаљне информације се могу добити на следећим адресама:

Интеркултуреллес Зентрум (ИЗ)
Ребецца Зеилингер
Линденгассе 41/10
1070 Виенна, Аустриа
Тел: +43 1 58644-20
Фаx: +43 1 58644-9
ребецца.зеилингер@из.ор.ат
www.из.ор.ат
www.ацес.ор.ат
www.ерстестифтунг.орг