Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Медјународни програми мобилности студената

13.12.2010.

ОПЕН СОЦИЕТY ФОУНДАТИОНС анд СТАФФОРДСХИРЕ УНИВЕРСИТY БУСИНЕСС СЦХООЛ (УК) СЦХОЛАРСХИПС ФОР МПхил/ПхД ИН ЕЦОНОМИЦС БY ДИСТАНЦЕ ЛЕАРНИНГ МОДЕ

Тхе Опен Социетy Фоундатионс анд Стаффордсхире Университy Бусинесс Сцхоол инвите апплицатионс фор тхе абове фоур-yеар сцхоларсхипс. Апплицантс wилл нормаллy бе еxпецтед то бе цитизенс оф анд ресидент ин МОНТЕНЕГРО Апплицантс схоулд хаве оутстандинг ацадемиц qуалифицатионс анд гоод Енглисх. Тхеy схоулд бе теацхерс ор ресеарцхерс ассоциатед wитх ан ацадемиц институтион ор а ресеарцх органисатион.

28.10.2010.

Инфо састанак у циљу упознавања црногорске академске заједнице са програмом Медитеранска Канцеларија за младе – пилот пројектом “Мобилност студената и младих професионалца”

У просторијама Министарства просвјете и науке, сектор за високо образовање, 27. октобра 2010. године у 12 часова одржан је Инфо састанак о програму Медитеранска Канцеларија за младе, са посебним освртом на пилот пројекат који се реализује у оквиру Програма “ Мобилност студената и младих професионалаца”. Инфо састанак је одржан у циљу ближег информисања представника установа високог образовања о циљевима и значају Програма и стипендијама које се обезбјеђују у оквиру Програма. Такође је дато појашњење у условима и поступку пријаве за установе високог образовања, које желе да конкуришу за учешће у Програму.

27.10.2010.

МЕДИТЕРАНСКА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ Пилот програм “Мобилност студената и младих професионалаца” Треће конференције експерата, Лимасол, 18. и 19. октобар 2010. год.

МЕДИТЕРАНСКА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ  Пилот програм “Мобилност студената и младих професионалаца”  Треће конференције експерата, Лимасол, 18. и 19. октобар 2010. год.

Трећа експертска конференција „Медитеранска канцеларија за младе“, посвећена Пилот програму „Мобилност студената и младих професионалаца“, одржана је у Лимасолу, Кипар, 18. и 19. октобра 2010. године, у организацији Министарства унутрашњих послова Кипра и Министарства за имиграције, интеграције, национални идентитет и развој солидарности Републике Француске. На Конференцији су учествовали представници Црне Горе у саставу: проф. др Милица Пејановић Ђуришић, професорица на Универзитету Црне Горе (досадашњи амбасадор ЦГ у Републици Француској, један од иницијатора оснивања Медитеранске канцеларије за младе), Нада Ковач, савјетница у Министарству просвјете и науке и Анита Билафер, савјетница у Министарству рада и социјалног старања.

07.10.2010.

ЦЕЕПУС стипендије – конкурс за љетњи семестер 2010/11.год.

Обавјештавамо све заинтересоване да је отворен конкурс за ЦЕЕПУС стипендије, за љетњи семестар 2010/11. године. Детаљније информације о програму и стипендијама ЦЕЕПУС могу се наћи на wеб страници Министарства просвјете и науке www.мпин.гов.ме , линк Међународни програми мобилности студената и истраживача или на wеб адреси www.цеепус.инфо

30.08.2010.

Конкурс за експерте за евалуацију Темпус пројеката

Обавјештавамо Вас да је конкурс за експерте за евалуацију пројеката Темпус стално отворен до 30. јуна 2013. године.

27.08.2010.

ЕРАСМУС МУНДУС - Ванредни конкурс за акцију 2

Обавјештавамо вас да је отворен нови конкурс за пројекте у оквиру Ерасмус Мундус ИИ програма – акција 2.

29.04.2010.

Студyинг ин Еуропе - соме усефул линкс

Еуропеан Цоммиссион wебситес офферинг працтицал адвице то студентс анд ацадемицс Еxамплес оф wебситес офферинг информатион он студy ин индивидуал Еуропеан цоунтриес

29.04.2010.

Студирање у иностранству

Студирање у РУСИЈИ Студирање у ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ Студирање у ШВЕДСКОЈ Студирање у ХОЛАНДИЈИ Студирање у НОРВЕШКОЈ Студирање у ЊЕМАЧКОЈ Студирање у ГРЧКОЈ Студирање у СЛОВЕНИЈИ Студирање у ЈАПАНУ Студирање у САД-у Студирање у ИТАЛИЈИ Студирање у СЛОВАЧКОЈ Студирање у ТУРСКОЈ КОРИСНИ ЛИНКОВИ И ПРЕТРАЖИВАЧИ

26.04.2010.

ИНФОРМАЦИЈА О ЦЕЕПУС ПРОГРАМУ

ЦЕЕПУС ИИ-Централ Еуропеан Еxцханге Програм фор Университy Студиес Централно-европски програм за универзитетску размјену Црна Гора је учесница Централно-европског програма за универзитетску размјену од школске 2005/06 године. У Програм су укључене сљедеће државе: Аустрија, Бугарска, Република Словачка, Чешка Република, Словенија, Хрватска, Мађарска, Пољска, Србија, Црна Гора, Румунија, Албанија, Македонија и Босна и Херцеговина. ЦЕЕПУС обезбјеђује стипендије за студенте основних, постдипломских и докторских студија и универзитетске професоре за студијски боравак, курсеве језика, интензивне курсеве (љетње школе и обука младог наставног кадра) и студентске екскурзије у некој од земаља чланица ЦЕЕПУС програма.

14.04.2010.

ИНФОРМАЦИЈА О ЦЕЕПУС ПРОГРАМУ

ЦЕЕПУС ИИ-Централ Еуропеан Еxцханге Програм фор Университy Студиес Централно-европски програм за универзитетску размјену Црна Гора је учесница Централно-европског програма за универзитетску размјену од школске 2005/06 године. У Програм су укључене сљедеће државе: Аустрија, Бугарска, Република Словачка, Чешка Република, Словенија, Хрватска, Мађарска, Пољска, Србија, Црна Гора, Румунија, Албанија, Македонија и Босна и Херцеговина. У току су преговори са Молдавијом, Швајцарском, Лихтенштајном, Њемачком и Украјином о приступању Програму.