Manja slova Veća slova RSS

>

U JU OŠ “Milija Nikčević” održano predavanje na temu "Život sa dijabetesom" u okviru Projekta “Zdravlje = glava + srce + ruke”

U JU OŠ “Milija Nikčević” održano predavanje na temu "Život sa dijabetesom" u okviru Projekta “Zdravlje = glava + srce + ruke”
Datum objave: 22.09.2017 09:44 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U JU OŠ “Milija Nikčević” 19. septembra održano  je predavanje na temu "Život sa dijabetesom", u okviru Projekta “Zdravlje = glava + srce + ruke”. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima V, VII i IX razreda.

Projekat se realizuje u okvizu programa “ACES – djeluj lokalno”, a finansira ga ERSTE fondacija, koordinira Interkulturelles Zentrum u saradnji sa Nadacia Slovenskej sporitel'ne, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore. Partneri u realizaciji projekta su JU Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, Nikšuć, i Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

PR služba Ministarstva prosvjete

Doktorica Dragica Gudelj, iz partnerske organizacije JU Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ je učenicima približila karakteristike šećerne bolesti, kako bi mogli bolje razumjeti svoje vršnjake koji se suočavaju sa dijabetesom na svakodnevnom nivou. Prezentacija je zasnovana na rezultatima istraživanja, sprovedenog u JU OŠ "Milija Nikčević", o trenutnom znanju o dijabetesu. 

"ACES - djeluj lokalno" je novi program aces-a (Akademije škola Centralne Evrope). Namijenjen je školama i lokalnoj zajednici u vidu podrške projektima koji su usmjereni na relevantne društvene izazove u njihovoj okolini. Poziv nudi konkretne mogućnosti za preduzimanje aktivnosti od strane učenika i nastavnika u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi kroz stvaranje novih međusektorskih partnerstava sa zajednicom i osnaživanje svih učesnika u cilju održivog društvenog razvoja.