Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Фондација ГОИ ПЕАЦЕ: Међународни литерарни конкурс и такмичење у предузетништву за младе - XX Међународни конкурс у писању есеја за младе 2019

Фондација ГОИ ПЕАЦЕ: Међународни литерарни конкурс и такмичење у предузетништву за младе - XX Међународни конкурс у писању есеја за младе 2019
Датум објаве: 25.04.2019 11:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Јапанска фондација ГОИ ПЕАЦЕ позива младе до 25 година широм свијета да узму учешће на Међународном конкурсу у писању есеја. Циљ конкурса је да се кроз креативне и иницијативне радове младих промовишу култура мира и одрживи развој.

Конкурс се реализује као дио активности за подршку имплементацији УНЕСЦО-вог Глобалног акционог програма (ГАП) о образовању за одрживи развој. Фондација ГОИ ПЕАЦЕ је у званичном партнерству са УНЕСЦО-м и званични је партнер УНЕСЦО-а у спровођењу Глобалног акционог програма.

Овогодишња тема конкурса је: „Креирање друштва испуњеног добротом“. Конкурс је подијељен у двије категорије: за дјецу до 14 година и младе од 15 до 25 година. Есеји треба да буду на енглеском, француском, шпанаском и њемачком језику до 700 ријечи, тј. до 1600 знакова на јапанском језику.

Радови се могу слати електронским и поштанским путем.

Рок за слање радова је 15. јун.

Детаљне пропозиције за учешће и информације о наградама се могу наћи на следећем линку: хттпс://www.гоипеаце.ор.јп/ен/wорк/ессаy-цонтест/

Глобално такмичење Yоутх Цитизен Ентерпренеурсхип

Такмичење Yоутх Цитизен Ентерпренеурсхип је дио глобалног програма и онлајн платформе који имају за циљ да подстакну промовисање предузетничких иницијатива и иновација младих за циљеве одрживог развоја, као и његовање културе предузетништва међу младима.

Организатори такмичења су Фондација ГОИ ПЕАЦЕ (кључни партнер ГАП-а) у сарадњи са Стифтунг Ентерпренеурсхип и Дигитал Еxпертс Унитед.

Позив је упућен младим предузетницима од 15 до 35 година из цијелога свијета да поднесу своје иновативне идеје и пројекте, који имају друштвени утицај, а којим се промовишу и имплементирају један или више циљева одрживог развоја.

Рок за подношење идеја и пројеката је 15. јун.

Иновативне идеје и пројекте учесници могу поднијети електронским путем на сљедећем линку: хттпс://www.ентрепренеурсхип-цампус.орг/цомпетитион/хоw-то-ентер/

Више информација на: хттп://www.ентерпренеурсхип-цампус.орг

Сајт Фондације ГОИ ПЕАЦЕ: хттпс://www.гоипеаце.ор.јп/ен/