Manja slova Veća slova RSS

>

Učešće predstavnika Ministarstva prosvjete u Kina - CEEC Programu za rukovodioce u obrazovanju

Učešće predstavnika Ministarstva prosvjete u Kina - CEEC Programu za rukovodioce u obrazovanju
Datum objave: 18.10.2019 10:05 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije Marko Vukašinović i dekanica studijskog programa „Kineske studije“ dr Marija Orlandić učestvuju na skupu Kina - CEEC Programu za rukovodioce u obrazovanju  koji organizuje Kineska obrazovna asocijacija za međunarodnu saradnju (China Education Association for International Exchange – CEAIE) u okviru inicijative 16+1, dijaloga Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Pridruženjem Grčke, inicijativa će i zvanično postati 17+1.

Program se održava u periodu od 14-24. oktobra, u dva kineska grada. Prvi dio programa se realizuje u Pekingu i obuhvata sastanke u Ministarstvu prosvjete, Kineskoj obrazovnoj asocijaciji za međunarodnu saradnju, Kineskom savjetu za školarine, Renmin univerzitetu, Univerzitetu Peking, kao i učešće na 20. Godišnjoj konferenciji o međunarodnom obrazovanju: Obrazovanje 2035: Dijalog za budućnost svijeta.

Program se nakon toga prenosi u Jinan, provincija Shandong, gdje će se pored posjeta univerzitetima Jinan, Shandong i univerzitetu za stručno obrazovanje, održati Jinan-CEECs seminar o saradnji u oblasti obrazovanja.