Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

12.06.2014.

САОПШТЕЊЕ: ЈАПАНСКОМ ДОНАЦИЈОМ ЗНАЧАЈНО УНАПРИЈЕЂЕНИ УСЛОВИ ЗА УЧЕЊЕ МОЈКОВАЧКИХ МАЛИШАНА

САОПШТЕЊЕ: ЈАПАНСКОМ ДОНАЦИЈОМ ЗНАЧАЈНО УНАПРИЈЕЂЕНИ УСЛОВИ ЗА УЧЕЊЕ МОЈКОВАЧКИХ МАЛИШАНА Дана 10. јуна 2014.год. извршена је церемонија примопредаје донације Владе Јапана ЈУ Основној школи „Алекса Ђилас Бећо“ из Мојковца. Свечаности су присуствовали: Јошифуми Кано, први секретар Амбасаде Јапана у Београду; Дејан Медојевић, предсједник општине Мојковац; Бранка Канкараш, савјетница за основно образовање, Министарство просвјете Црне Горе; Веселин Булатовић, директор ЈУ ОШ „Алекса Ђилас Бећо“ Мојковац.

06.06.2014.

Осамнаести конкурс дјечијег цртежа „То је мој Мексико“

Амбасада Мексика у Београду посредством Министарства просвјете Црне Горе обавјештава све заинтересоване о могућности учешћа на 18-ом конкурсу дјечијег цртежа „То је мој Мексико“. На овом конкурсу могу да учествују ђеца из цијелог свијета која имају између 7 и 11 година. С обзиром на то да се Конкурс одржава на 25. годишњицу Конвенције о правима дјетета Уједињених нација, овогодишња тема је „Права дјечака и дјевојчица“.

06.05.2014.

Глобална иницијатива и такмичење за младе предузетнике и иноваторе позитивне промјене (Yоутх Цитизен Ентрепренеурсхип Цомпетитион)

Yоутх Цитизен Ентрепренеурсхип Цомпетитион је нови међународни програм који младим људима даје могућност да развијају своје предузетничке потенцијале и креативне таленте.

25.04.2014.

Саопштење: Уручена донација Амбасаде Њемачке у Црној Гори и њемачке НВО „ХЕЛП“

Саопштење: Уручена донација Амбасаде Њемачке у Црној Гори и њемачке НВО „ХЕЛП“

Амбасада Њемачке у Црној Гори и њемачка НВО „ХЕЛП“ уручили су данас, 25. априла 2014. године ЈУ ОШ “Божидар Вуковић Подгоричанин” вриједну донацију у виду мини буса којим ће се превозити ђеца из кампова Коника 1 и 2 у шест градских основних школа у којима стичу образовање.

15.04.2014.

Програм донација за основне потребе становништва (ПОПОС)

Програм донација за основне потребе становништва (ПОПОС) Владе Јапана има за циљ да подржи економски и социјални развој земље. Животна средина, здравствена и социјална заштита и образовање су главне области интересовања Владе Јапана.

26.03.2014.

Саопштење: Свечано потписани уговори о донацијама Владе Јапана

Саопштење: Свечано потписани уговори о донацијама Владе Јапана

У Министарству просвјете Црне Горе 26. марта 2014. године потписани су уговори о донацијама Владе Јапана.

25.03.2014.

Најава: Јапанска донација

Влада Јапана ће донирати укупно 316.455 евра основним школама „Џафер Никочевић“ у Гусињу и „Вукашин Радуновић“ у Беранама, Специјалној болници за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Никшићу и Јавно комуналном предузећу „Андријевица“ у Андријевици, као подршку унапријеђењу еколошких услуга и побољшању здравственог и образовног система и у Црној Гори. Укључујући ове донације, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Црној Гори од 1998. год. је око 2 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Црној Гори у току истог периода је око 15 милиона евра.

20.03.2014.

Белгија – љетњи течајеви француског језика у Бриселу и Лувену – ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ КАНДИДАТЕ

Обавјештавамо све заинтересоване кандидате да овђе могу преузети пријавне формуларе за течајеве француског језика који ће се у љето 2014. године,одржати у Бриселу и Лувену, као и информације о оба течаја.

12.03.2014.

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Саопштење: Министар просвјете, господин Славољуб Стијеповић примио је Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx, француску амбасадорку у Црној Гори

Министар просвјете господин Славољуб Стијеповић са сарадницима примио је амбасадорку Републике Француске у Црној Гори Њ.Е. госпођу Вериониqуе Брумеауx.

07.03.2014.

XВ Међународна ликовна изложба за дјецу и омладину, Хyвинкää, Финска

Ликовни центар за дјецу и омладину из града Хyвинкää из Финске, организује XВ Међународну ликовну изложбу за дјецу и омладину на тему хране, под називом „Хајде да једемо!“. Изложба ће бити организована од 29. новембра до 14. децембра 2014. године у згради Центра, након чега ће бити премјештена у Међународни културни центар Цаиса у Хелсинкији почетком 2015. године.