Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

25.04.2014.

Saopštenje: Uručena donacija Ambasade Njemačke u Crnoj Gori i njemačke NVO „HELP“

Saopštenje: Uručena donacija Ambasade Njemačke u Crnoj Gori i njemačke NVO „HELP“ Ambasada Njemačke u Crnoj Gori i njemačka NVO „HELP“ uručili su danas, 25. aprila 2014. godine JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” vrijednu donaciju u vidu mini busa kojim će se prevoziti đeca iz kampova Konika 1 i 2 u šest gradskih osnovnih škola u kojima stiču obrazovanje.

15.04.2014.

Program donacija za osnovne potrebe stanovništva (POPOS)

Program donacija za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) Vlade Japana ima za cilj da podrži ekonomski i socijalni razvoj zemlje. Životna sredina, zdravstvena i socijalna zaštita i obrazovanje su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana.

26.03.2014.

Saopštenje: Svečano potpisani ugovori o donacijama Vlade Japana

Saopštenje: Svečano potpisani ugovori o donacijama Vlade Japana

U Ministarstvu prosvjete Crne Gore 26. marta 2014. godine potpisani su ugovori o donacijama Vlade Japana.

25.03.2014.

Najava: Japanska donacija

Vlada Japana će donirati ukupno 316.455 evra osnovnim školama „Džafer Nikočević“ u Gusinju i „Vukašin Radunović“ u Beranama, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Nikšiću i Javno komunalnom preduzeću „Andrijevica“ u Andrijevici, kao podršku unaprijeđenju ekoloških usluga i poboljšanju zdravstvenog i obrazovnog sistema i u Crnoj Gori. Uključujući ove donacije, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1998. god. je oko 2 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda je oko 15 miliona evra.

20.03.2014.

Belgija – ljetnji tečajevi francuskog jezika u Briselu i Luvenu – VAŽNA INFORMACIJA ZA ZAINTERESOVANE KANDIDATE

Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da ovđe mogu preuzeti prijavne formulare za tečajeve francuskog jezika koji će se u ljeto 2014. godine,održati u Briselu i Luvenu, kao i informacije o oba tečaja.

12.03.2014.

Saopštenje: Ministar prosvjete, gospodin Slavoljub Stijepović primio je Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux, francusku ambasadorku u Crnoj Gori

Saopštenje: Ministar prosvjete, gospodin Slavoljub Stijepović primio je Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux, francusku ambasadorku u Crnoj Gori

Ministar prosvjete gospodin Slavoljub Stijepović sa saradnicima primio je ambasadorku Republike Francuske u Crnoj Gori Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux.

07.03.2014.

XV Međunarodna likovna izložba za djecu i omladinu, Hyvinkää, Finska

Likovni centar za djecu i omladinu iz grada Hyvinkää iz Finske, organizuje XV Međunarodnu likovnu izložbu za djecu i omladinu na temu hrane, pod nazivom „Hajde da jedemo!“. Izložba će biti organizovana od 29. novembra do 14. decembra 2014. godine u zgradi Centra, nakon čega će biti premještena u Međunarodni kulturni centar Caisa u Helsinkiji početkom 2015. godine.

05.03.2014.

Međunarodno likovno takmičenje na temu „Ispričaj mi bajku koja uključuje tebe i tvoje snove“, Sinav koledž u Bursi, Turska

Cilj takmičenja na temu „Ispričaj mi bajku koja uključuje tebe i tvoje snove“ je da se podrže djeca da uz pomoć mašte vizuelno izraze svoje snove.

27.02.2014.

Početak sprovođenja programa Evropske unije Erazmus+ za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta

Evropska komisija je u drugoj polovini decembra 2013. godine objavila prve konkurse i na svom sajtu predstavila Vodič za konkurisanje za novi program Erazmus+. Prema ranijim najavama, novi program za saradnju Evropske unije pokriće oblasti obrazovanja, mladih i sporta i trajaće od 2014. do 2020. godine. Erazmus+ nasljeđuje tri programa za obrazovanje u kojima je Crna Gora do sada učestvovala – Tempus, Erazmus Mundus i Program za cjeloživotno učenje, kao i program Mladi u akciji.

20.02.2014.

Obavještenje: Poziv za Dan sadnje drveća programa “ENO - Životna sredina onlajn”, 22. maja 2014. godine

Environment Online (ENO) - globalna virtuelna škola i mreža za održivi razvoj, u okviru programa “Životna sredina onlajn“ i ove godine organizuje akciju sadnje drveća.