Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

06.08.2015.

Саопштење: Потписан протокол о сарадњи у области образовања између Црне Горе и Републике Словеније

Саопштење: Потписан протокол о сарадњи у области образовања између Црне Горе и Републике Словеније Министарство просвјете Црне Горе и Министарство образовања, науке и спорта Републике Словеније потписали су данас, 6. августа 2015. године у Подгорици Протокол о сарадњи у области образовања.

25.06.2015.

Позив за номинације за награду УНЕСЦО - Хамдан бин Расхид Ал-Мактоум за изузетна постигнућа и праксу у унапређењу ефективности наставника

Позив за номинације за награду УНЕСЦО - Хамдан бин Расхид Ал-Мактоум за изузетна постигнућа и праксу у унапређењу ефективности наставника

Објављен је Четврти позив за номинације за награду УНЕСЦО-Хамдан бин Расхид Ал-Мактоум за изузетне резултате и праксу на плану побољшања ефективности наставника. Ова награда се додјељује сваке друге године за иницијативе које доприносе унапређењу образовних пракси широм свијета, са прироритетом датим земљама у развоју и маргинализованим и угроженим заједницама. Награда у износу до 300 000 $ биће подијељена између три побједника.

23.04.2015.

Универзитет „Ондокуз Маyис“ организује пријемни испит у 33 државе

У настојању да постигне мултикултуралну визију и створи мултикултурални профил студента, Сенат турског универзитета „Ондокуз Маyис“ из Самсуна донио је одлуку да повећа број страних студената и организује пријемни испит на међународном нивоу, у више земаља.

22.04.2015.

УНЕСЦО - НАГРАДА ЈАПАНА У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ

УНЕСЦО - Награда коју додјељује Јапан у области Образовања за одрживи развој (ЕСД) установљена је од стране Извршног одбора на 195. сједници и званично објављена на Свјетској конференцији УНЕСЦО-а о Образовању за одржив развој (у Аицхи - Нагоyа, Јапан). Награда се додјељује за изванредне напоре појединаца, установа, организација или других лица која се баве активностима образовања за одржив развој и састоји се од три годишње награде од 50.000 долара за сваког побједника.

20.03.2015.

XВИИИ Међународни медитерански фестивал младих у Анталији

У периоду од 13. до 15. маја одржаће се XВИИИ Међународни медитерански фестивал младих у Анталији у Турској, у организацији Универзитета Акдениз.

06.03.2015.

Уговор о услугама „Модернизација образовних програма и обуке наставника“

Уговор о услугама „Модернизација образовних програма и обуке наставника“, у оквиру Оперативног Програма „Развој Људских Ресурса 2012/2013“

28.01.2015.

Представници Црне Горе учествовали на Регионалној радионици о образовању и обуци наставника (Регионал Wорксхоп он Теацхер Едуцатион анд Траининг), одржаној у Тирани, Албанија, 22-23. јануара

Представници Црне Горе учествовали на Регионалној радионици о образовању и обуци наставника (Регионал Wорксхоп он Теацхер Едуцатион анд Траининг), одржаној у Тирани, Албанија, 22-23. јануара

На Регионалној радионици о образовању и обуци наставника (Регионал Wорксхоп он Теацхер Едуцатион анд Траининг), одржаној у Тирани, Албанија, 22-23. јануара, учествовали су представници Министарства просвјете, мр Светлана Чабаркапа, Завода за школство, Нађа Лутершек, Испитног центра, Зорица Минић и Центра за стручно образовање, Рајко Косовић.Радионица је организована у сарадњи Регионал Цооператион Цоунцил (РЦЦ) и Едуцатион Реформ Инитиативе оф Соутх Еастерн Еуропе (ЕРИ СЕЕ).

16.01.2015.

Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката за 2015. годину

Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката за 2015. годину

АЦЕС│Академија за школе из централне Европе, као једна од највећих школских мрежа у Централној и Југоисточној Европи, објавила је Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката, који нуди ученицима и наставницима могућност да упознају своје колеге из других земаља, размијене искуства, упознају се са иновативним наставним методама, остваре нове контакте и пријатељства. Црногорске школе су позване да учествују у међународном надметању пројеката заједно са једном или двије партнерске школе из Централне Европе са којима треба да поднесу заједнички приједлог пројекта са идејама за сарадњу.

19.12.2014.

Најава: Представници ТИКА-е и Министарства просвјете ће обићи новоопремљену учионицу у ЈУ ОШ „21. мај“, Подгорица

У понеђељак, 22. децембра 2014. године у 12.00 сати представници Турске агенције за међународну сарадњу ТИКА и представници Министарства просвјете поśетиће ЈУ Основну школу „21. мај“. Наиме, Турска агенција за међународну сарадњу и координацију ТИКА, опремила је мултимедијалном опремом четири учионице у Подгорици у школама: „21. мај“, „Октоих“, „Радојица Перовић“ и „Максим Горки“. Опрема подразумијева смарт табле, рачунаре и пројекторе.

10.12.2014.

САОПШТЕЊЕ: Потписан Финансијски споразум у оквиру ИПА програма

Финансијски споразум између Владе Црне Горе и Европске уније, за Оперативни програм „Развој људских ресурса“ у оквиру Инструмента претприступне помоћи (ИПА) потписан је 5.12.2014. године.