Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

10.09.2015.

XII Međunarodni konkurs poezije i pozorišta „Zamak Duino“ – Poezija i solidarnost, jezici naroda

XII Međunarodni konkurs poezije i pozorišta „Zamak Duino“ – Poezija i solidarnost, jezici naroda XII Međunarodni konkurs poezije i pozorišta „Zamak Duino“ – Poezija i solidarnost, jezici naroda, u organizaciji Centra za međunarodne studije i dokumentaciju za kulturu mladih pri Univerzitetu u Trstu i italijanskog Udruženja za poeziju i solidarnost namijenjen je talentovanim učenicima i mladima do 30 godina starosti.

06.08.2015.

Saopštenje: Potpisan protokol o saradnji u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Republike Slovenije

Saopštenje: Potpisan protokol o saradnji u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Republike Slovenije

Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije potpisali su danas, 6. avgusta 2015. godine u Podgorici Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja.

25.06.2015.

Poziv za nominacije za nagradu UNESCO - Hamdan bin Rashid Al-Maktoum za izuzetna postignuća i praksu u unapređenju efektivnosti nastavnika

Poziv za nominacije za nagradu UNESCO - Hamdan bin Rashid Al-Maktoum za izuzetna postignuća i praksu u unapređenju efektivnosti nastavnika

Objavljen je Četvrti poziv za nominacije za nagradu UNESCO-Hamdan bin Rashid Al-Maktoum za izuzetne rezultate i praksu na planu poboljšanja efektivnosti nastavnika. Ova nagrada se dodjeljuje svake druge godine za inicijative koje doprinose unapređenju obrazovnih praksi širom svijeta, sa priroritetom datim zemljama u razvoju i marginalizovanim i ugroženim zajednicama. Nagrada u iznosu do 300 000 $ biće podijeljena između tri pobjednika.

23.04.2015.

Univerzitet „Ondokuz Mayis“ organizuje prijemni ispit u 33 države

U nastojanju da postigne multikulturalnu viziju i stvori multikulturalni profil studenta, Senat turskog univerziteta „Ondokuz Mayis“ iz Samsuna donio je odluku da poveća broj stranih studenata i organizuje prijemni ispit na međunarodnom nivou, u više zemalja.

22.04.2015.

UNESCO - NAGRADA JAPANA U OBLASTI OBRAZOVANJA ZA ODRŽIVI RAZVOJ

UNESCO - Nagrada koju dodjeljuje Japan u oblasti Obrazovanja za održivi razvoj (ESD) ustanovljena je od strane Izvršnog odbora na 195. sjednici i zvanično objavljena na Svjetskoj konferenciji UNESCO-a o Obrazovanju za održiv razvoj (u Aichi - Nagoya, Japan). Nagrada se dodjeljuje za izvanredne napore pojedinaca, ustanova, organizacija ili drugih lica koja se bave aktivnostima obrazovanja za održiv razvoj i sastoji se od tri godišnje nagrade od 50.000 dolara za svakog pobjednika.

20.03.2015.

XVIII Međunarodni mediteranski festival mladih u Antaliji

U periodu od 13. do 15. maja održaće se XVIII Međunarodni mediteranski festival mladih u Antaliji u Turskoj, u organizaciji Univerziteta Akdeniz.

06.03.2015.

Ugovor o uslugama „Modernizacija obrazovnih programa i obuke nastavnika“

Ugovor o uslugama „Modernizacija obrazovnih programa i obuke nastavnika“, u okviru Operativnog Programa „Razvoj Ljudskih Resursa 2012/2013“

28.01.2015.

Predstavnici Crne Gore učestvovali na Regionalnoj radionici o obrazovanju i obuci nastavnika (Regional Workshop on Teacher Education and Training), održanoj u Tirani, Albanija, 22-23. januara

Predstavnici Crne Gore učestvovali na Regionalnoj radionici o obrazovanju i obuci nastavnika (Regional Workshop on Teacher Education and Training), održanoj u Tirani, Albanija, 22-23. januara

Na Regionalnoj radionici o obrazovanju i obuci nastavnika (Regional Workshop on Teacher Education and Training), održanoj u Tirani, Albanija, 22-23. januara, učestvovali su predstavnici Ministarstva prosvjete, mr Svetlana Čabarkapa, Zavoda za školstvo, Nađa Luteršek, Ispitnog centra, Zorica Minić i Centra za stručno obrazovanje, Rajko Kosović.Radionica je organizovana u saradnji Regional Cooperation Council (RCC) i Education Reform Initiative of South Eastern Europe (ERI SEE).

16.01.2015.

Poziv za učešće na ACES nadmetanju projekata za 2015. godinu

Poziv za učešće na ACES nadmetanju projekata za 2015. godinu

ACES│Akademija za škole iz centralne Evrope, kao jedna od najvećih školskih mreža u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, objavila je Poziv za učešće na ACES nadmetanju projekata, koji nudi učenicima i nastavnicima mogućnost da upoznaju svoje kolege iz drugih zemalja, razmijene iskustva, upoznaju se sa inovativnim nastavnim metodama, ostvare nove kontakte i prijateljstva. Crnogorske škole su pozvane da učestvuju u međunarodnom nadmetanju projekata zajedno sa jednom ili dvije partnerske škole iz Centralne Evrope sa kojima treba da podnesu zajednički prijedlog projekta sa idejama za saradnju.

19.12.2014.

Najava: Predstavnici TIKA-e i Ministarstva prosvjete će obići novoopremljenu učionicu u JU OŠ „21. maj“, Podgorica

U poneđeljak, 22. decembra 2014. godine u 12.00 sati predstavnici Turske agencije za međunarodnu saradnju TIKA i predstavnici Ministarstva prosvjete pośetiće JU Osnovnu školu „21. maj“. Naime, Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, opremila je multimedijalnom opremom četiri učionice u Podgorici u školama: „21. maj“, „Oktoih“, „Radojica Perović“ i „Maksim Gorki“. Oprema podrazumijeva smart table, računare i projektore.