Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

31.05.2013.

Saopštenje: Nacionalna konferencija "Crna Gora i globalno obrazovanje"

Saopštenje: Nacionalna konferencija "Crna Gora i globalno obrazovanje" Nacionalna konferencija “Crna Gora i globalno obrazovanje” održana je danas u Podgorici, u MInistarstvu prosvjete. Ova konferencija predstavlja nastavak sličnih konferencija koje su organizovane od 2009. godine u različitim evropskim zemljama. U periodu 2013-2015. godine planirano je organizovanje niza konferencija ove vrste u zemljama kandidatima za prijem u Evropsku uniju. Konferencija je organizovana od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, Foruma MNE, Uprave za mlade i sport i uz podršku Centra Sjever Jug Savjeta Evrope.

31.05.2013.

Saopštenje: Nacionalna konferencija "Crna Gora i globalno obrazovanje"

Saopštenje: Nacionalna konferencija "Crna Gora i globalno obrazovanje"

Nacionalna konferencija “Crna Gora i globalno obrazovanje” održana je danas u Podgorici, u MInistarstvu prosvjete. Ova konferencija predstavlja nastavak sličnih konferencija koje su organizovane od 2009. godine u različitim evropskim zemljama. U periodu 2013-2015. godine planirano je organizovanje niza konferencija ove vrste u zemljama kandidatima za prijem u Evropsku uniju. Konferencija je organizovana od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore, Foruma MNE, Uprave za mlade i sport i uz podršku Centra Sjever Jug Savjeta Evrope.

10.05.2013.

Saopštenje: Održan drugi sastanak Platforme Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku, 7. maj 2013. godine, Torino

Drugi sastanak Platforme Zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku održan je 7. maja 2013. godine u Torinu. Ova Platforma predstavlja inicijativu Evropske unije za regionalnu saradnju u obrazovanju, koja je pokrenuta marta 2012. godine u Danilovgradu i ima za cilj da pomogne zemljama Zapadnog Balkana u njihovim reformskim naporima u oblasti obrazovanja, kao i da ojača regionalnu saradnju.

28.03.2013.

LJETNJA ŠKOLA 2013 U ORGANIZACIJI UNIVERZITETA DEBRECEN IZ MAĐARSKE

Ambasada Mađarske u Podgorici obavještava sve zainteresovane o ljetnjoj školi koju organizuje Univerzitet Debrecen iz Mađarske.

27.03.2013.

XXIII MEĐUNARODNI FESTIVAL UMJETNOSTI "Umjetnost u boji"

Povodom XXIII Međunarodnog festivala umjetnosti “Umjetnost u boji”, koji se održava svake godine u organizaciji Doma kulture Goleniov pod pokroviteljstvom poljske Nacionalne komisije za UNESCO, pozivaju se mladi umjetnici da učestvuju na konkursku za najbolju sliku, grafiku ili fotografiju. Tema ovogodišnjeg festivala je “Folklor na četiri strane svijeta”, a pravo na učešće imaju mladi uzrasta od 6. do 24. godina.

20.03.2013.

ENO program: Akcija pošumljavanja 2013. godine

Obavještavamo vas da program “ ENO: Životna sredina onlajn” i ove godine nastavlja sa akcijom pošumljavanja koja se održava širom svijeta u okviru obilježavanja Medjunarodnog dana biološkog diverziteta.

15.03.2013.

Svečano potpisani ugovori o donacijama Vlade Japana

Svečano potpisani ugovori o donacijama Vlade Japana

Vlada Japana je donirala ukupno 344.978 EUR za JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ u Mojkovcu, JPU „Zagorka Ivanović“ na Cetinju, JU Dom zdravlja Bijelo Polje i JP „Vodovod i kanalizacija“ na Cetinju, kao podršku unapređenju ekoloških usluga i poboljšanju zdravstvenog i obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

22.02.2013.

NAJAVA: Svečano uručenje diploma pobjednicima 40. Međunarodnog dječijeg likovnog takmičenja “Lidice 2012”

U ponedjeljak, 25. februara 2013. godine sa početkom u 12.00 časova u sali za sastanke Ministarstvu prosvjete održaće se svečano uručenje diploma pobjednicima na 40. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2012”.

18.02.2013.

Poziv učenicima za učešće na 41. Međunarodnoj dječjoj izložbi lijepe umjetnosti LIDICE 2013

Međunarodna dječja izložba lijepe umjetnosti LIDICE se organizuje u znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koju su ubili njemački nacisti 1942. godine. Svake godine djeca iz više zemalja sa svih kontinenata učestvuju na izložbi, dobro poznatoj širom svijeta.

06.02.2013.

Youthinkgreen omladinski ekološki pokret poziva na “otvoreno takmičenje”

Youthinkgreen - jugend denkt um.welt je međunarodna obrazovna omladinska inicijativa koja obučava mlade iz 10 industrijalizovanih zemalja i zemalja u nastajanju i razvoju da postanu klimatski ambasadori. Inicijativa radi sa mladima na razvijanju koncepta bavljenja problemima životne sredine/održivosti u njihovim lokalnim zajednicama.