Manja slova Veća slova RSSMeđunarodna saradnja

06.02.2013.

Ljetnji kurs modernih grčkih studija „ΘΥΕΣΠΑ 2013”

Nacionalni i kapodistrijski univerzitet u Atini organizuje Ljetnji kurs modernih grčkih studija „ΘΥΕΣΠΑ 2013”, u periodu od 3. juna do 11. jula 2013. godine. Seminar je namijenjen studentima osnovnih i postdiplomskih studija, kao i nastavnom osoblju sa odsjeka koji se odnose na grčke studije.

04.02.2013.

ACES│Akademija za škole iz centralne Evrope – Razlozi i ciljevi

ACES je inicijativa ERSTE fondacije koju realizuje organizacija Interkulturelles Zentrum, u saradnji sa organizacijom Včeli dom. Ova inicijativa je, takođe, podržana i od strane ministarstava zaduženih za obrazovanje, u svim zemljama učesnicama.

31.01.2013.

17. Međunarodno likovno takmičenje za djecu i omladinu „Uvijek zeleno, uvijek plavo“, Torunj, Poljska

Galerija i Centar dječije likovne umjetnosti u Torunju, Poljska, organizuju 17. Međunarodno likovno takmičenje za djecu i omladinu „Uvijek zeleno, uvijek plavo“. Ovogodišnje takmičenje je, poput prethodnih, posvećeno temi ekologije, zaštiti životne sredine i prirode koja nas okružuje. Tema takmičenja je „Voda – život i element“.

24.12.2012.

Održana Konferencija „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“

Konferencija pod nazivom „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije” održana je u petak, 21. decembra 2012. godine u Hotelu “Crna Gora” u Podgorici, u saradnji Ministarstva prosvjete Crne Gore i Save the Children za śeverozapadni Balkan.

20.12.2012.

Najava: Konferencija „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“

Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Save the Children za śeverozapadni Balkan organizuju Konferenciju „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“, 21. decembra 2012. godine, Hotel „Crna Gora“, Podgorica.

20.12.2012.

Najava: Konferencija „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“

Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Save the Children za śeverozapadni Balkan organizuju Konferenciju „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“, 21. decembra 2012. godine, Hotel „Crna Gora“, Podgorica.

18.12.2012.

Međunarodna likovna izložba „13. novembar“, Skoplje, Makedonija

Dječiji likovni centar i Asocijacija nastavnika likovne umjetnosti iz Skoplja, Makedonija, pozivaju na učešće na Međunarodnoj likovnoj izložbi „13. novembar“. U pitanju je tradicionalna izložba povodom Dana nezavisnosti Skoplja na kojom mogu učestvovati đeca predškolskog uzrasta, kao i osnovci i srednjoškolci (od 4 do 20 godina).

11.12.2012.

Internet kurs UNITAR

Tim Programa multilateralne diplomatije (MDP) sa Instituta UN za obuku i istraživanja (UNITAR) organizovaće novi internet kurs pod nazivom "Uvod u sistem Ujedinjenih nacija" koji će se održati u periodu od 4. februara do 17. marta 2013. godine. Ovaj kurs namijenjen je onima koji rade u javnom ili privatnom sektoru, uključujući diplomate početnog i srednjeg nivoa, službenike državne uprave, studente postdiplomskih studija i osoblje nevladinih organizacija. Kurs je naročito namijenjen onima čiji su poslovi, odnosno studije povezane sa radom Ujedinjenih nacija.

27.11.2012.

Konkurs za projekte u oblasti istraživanja obrazovanja u okviru organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)

OECD je pokrenula novi program stipendija OECD Thomas J. Alexander čiji je cilj podrška pojedincima u sprovođenju kvantitativnog, na činjenicama zasnovanog istraživanja o obrazovanju, prije svega u ekonomijama u razvoju. Program nosi ime bivšeg direktora OECD-ovog departmana za obrazovanje, zapošljavanje, rad i socijalne poslove. Stipendisti će imati mogućnost da rade u sjedištu OECD sa timom analitičara. Program obezbjeđuje finansiranje projekata u trajanju do jedne godine, uključujući i vrijeme provedeno u sjedištu OECD u Parizu

19.11.2012.

Stipendije British Scholarship Trust

Ministarstvo prosvjete i sporta Crne Gore obavještava da će britanska fondacija British Scholarship Trust, za akademsku 2013/14. godinu , dodijeliti do 5 stipendija kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 3 mjeseca Stipendije su namijenjene postdiplomskim usavršavanjima/istraživanjima iz svih oblasti, a period realizacije je oktobar 2013 - oktobar 2014.g..