Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Национални оквир квалификација

17.11.2016.

ВИДЕО СПОТ „НАЦИОНАЛНИ ОКВИР КВАЛИФИКАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ“

ВИДЕО СПОТ „НАЦИОНАЛНИ ОКВИР КВАЛИФИКАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ“ У оквиру Пројекта „Подр��ка Европском оквиру квалификација у Црној Гори за 2016. годину”, Ерасмус+ програма Европске уније, који реализује Министарство просвјете, припремљен је видео спот о Националном оквиру квалификација у Црној Гори. Видео спот је намијењен различитим циљним групама и садржи основне информације о Националном оквиру квалификација, усклађености Националног оквира квалификација са Европским оквиром квалификација, као и о корисности Оквира за појединце, послодавце и образовне установе.

24.09.2015.

Најава: Други семинар „Оквир квалификација и исходи учења као подршка систему обезбјеђења квалитета“

Најава: Други семинар „Оквир квалификација и исходи учења као подршка систему обезбјеђења квалитета“

У организацији Министарства просвјете у петак, 25. септембра у хотелу Подгорица, одржаће се други семинар „Оквир квалификација и исходи учења као подршка систему обезбјеђења квалитета“ са почетком у 9 сати. Семинар ће отворити Вељко Томић, генерални директор Директората за опште средње образовање, стручно образовање и образовање одраслих у Министарству просвјете.

07.11.2014.

Саопштење: Црногорски оквир квалификација усаглашен са Европским оквиром квалификација

Саопштење: Црногорски оквир квалификација усаглашен са Европским оквиром квалификација

Након усвајања Извјештаја о референцирању Црногорског оквира квалификација са Европским оквиром квалификација за цјеложивотно учење и Оквиром квалификација за Европски простор високог образовања и додатног сагледавања процедура сврставања квалификација у нивое и поднивое и начине управљања Оквиром квалификација, на 27. сједници одржаној 6. и 7. новембра 2014. године у Бриселу, Савјетодавна група за Европски оквир квалификација Европске комисије (ЕQФ Адвисорy Гроуп) донијела је одлуку о усаглашености Црногорског оквира квалификација са Европским оквиром квалификација.

07.05.2014.

Саопштење: Успјешно завршена Међународна конференција о оквиру квалификација као средству политике за цјеложивотно учење

Саопштење: Успјешно завршена Међународна конференција о оквиру квалификација као средству политике за цјеложивотно учење

Министарство просвјете Црне Горе организовало је Међународну конференцију о оквиру квалификација као средству политике за цјеложивотно учење, која је одржана 6. и 7. маја 2014. године у хотелу „Подгорица“ у Подгорици.

05.05.2014.

Најава: Међународна конференција о оквиру квалификација као средству политике за цјеложивотно учење

Министарство просвјете Црне Горе организује Међународну конференцију о оквиру квалификација као средству политике за цјеложивотно учење, која ће бити одржана 6. и 7. маја 2014. године у хотелу „Подгорица“ у Подгорици

23.04.2014.

Саопштење: Свечано уручени сертификати за прве стечене националне стручне квалификације

Саопштење: Свечано уручени сертификати за прве стечене националне стручне квалификације

Министар просвјете господин Славољуб Стијеповић и министар рада и социјалног старања господин Предраг Бошковић, уручили су у сриједу 23. априла 2014. године сертификате за прве стечене националне стручне квалификације.

31.01.2014.

Апликација “Сурфуј паметно” за Андроид платформу

Пилот пројекат “Спајамо генерације” успјешно је реализован у првој половини 2012. године. Од септембра 2013. године пројекат се наставља под слоганом “Освоји интернет, сурфуј паметно!” Овај јединствени пројекат на тему сигурног интернета има за циљ да црногорска ђеца, њихови родитељи и наставници буду едуковани и стекну вјештине како би интернет за њих био позитивно искуство, уз истовремено јачање осјећаја сигурности у дигиталном окружењу.

29.01.2014.

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ УПУЋУЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА/ЦЕ ЗА ЧЛАНА/ЦУ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ ПРИЈЕДЛОГА ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О НАЦИОНАЛНИМ СТРУЧНИМ КВАЛИФИКАЦИЈАМА

На основу члана 8 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (»Службени лист ЦГ«, број 7/12) МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ УПУЋУЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА/ЦЕ ЗА ЧЛАНА/ЦУ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИЗРАДУ ПРИЈЕДЛОГА ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О НАЦИОНАЛНИМ СТРУЧНИМ КВАЛИФИКАЦИЈАМА

13.04.2011.

Саопштење: Одржана завршна Конференција „Питања квалитета и транспарентности у образовању и оспособљавању“

Саопштење: Одржана завршна Конференција „Питања квалитета и транспарентности у образовању и оспособљавању“

У сриједу, 13. априла 2011. године, у згради Ректората Универзитета Црне Горе, Министарство просвјете и спорта, Универзитет Црне Горе и тим пројекта „Национални оквир квалификација и обезбјеђивање квалитета у образовању“, одржали су завршну полудневну Конференцију под називом „Питања квалитета и транспарентности у образовању и оспособљавању“.

12.04.2011.

Најава: завршна Конференција „Питања квалитета и транспарентности у образовању и оспособљавању“

У сриједу, 13. априла 2011. године са почетком у 10.00 часова, у Ректорату Универзитета Црне Горе, Министарство просвјете и спорта, Универзитет Црне Горе и тим пројекта „Национални оквир квалификација и обезбјеђивање квалитета у образовању“, одржаће завршну полудневну Конференцију под називом „Питања квалитета и транспарентности у образовању и оспособљавању“. Конференцију ће отворити министар просвјете и спорта господин Славољуб СТИЈЕПОВИЋ, а присутнима ће се обратити и господин Ницола БЕРТОЛИНИ, шеф при Делегацији ЕУ у Црној Гори, господин Предраг МИРАНОВИЋ, ректор Универзитета Црне Горе и госпођа Јанет СWАИНГЕР, вођа тима за пројекат „НОК и обезбјеђивање квалитета у образовању“.