Manja slova Veća slova RSSNacionalni okvir kvalifikacija

17.11.2016.

VIDEO SPOT „NACIONALNI OKVIR KVALIFIKACIJA U CRNOJ GORI“

VIDEO SPOT „NACIONALNI OKVIR KVALIFIKACIJA U CRNOJ GORI“ U okviru Projekta „Podrška Evropskom okviru kvalifikacija u Crnoj Gori za 2016. godinu”, Erasmus+ programa Evropske unije, koji realizuje Ministarstvo prosvjete, pripremljen je video spot o Nacionalnom okviru kvalifikacija u Crnoj Gori. Video spot je namijenjen različitim ciljnim grupama i sadrži osnovne informacije o Nacionalnom okviru kvalifikacija, usklađenosti Nacionalnog okvira kvalifikacija sa Evropskim okvirom kvalifikacija, kao i o korisnosti Okvira za pojedince, poslodavce i obrazovne ustanove.

24.09.2015.

Najava: Drugi seminar „Okvir kvalifikacija i ishodi učenja kao podrška sistemu obezbjeđenja kvaliteta“

Najava: Drugi seminar „Okvir kvalifikacija i ishodi učenja kao podrška sistemu obezbjeđenja kvaliteta“

U organizaciji Ministarstva prosvjete u petak, 25. septembra u hotelu Podgorica, održaće se drugi seminar „Okvir kvalifikacija i ishodi učenja kao podrška sistemu obezbjeđenja kvaliteta“ sa početkom u 9 sati. Seminar će otvoriti Veljko Tomić, generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete.

07.11.2014.

Saopštenje: Crnogorski okvir kvalifikacija usaglašen sa Evropskim okvirom kvalifikacija

Saopštenje: Crnogorski okvir kvalifikacija usaglašen sa Evropskim okvirom kvalifikacija

Nakon usvajanja Izvještaja o referenciranju Crnogorskog okvira kvalifikacija sa Evropskim okvirom kvalifikacija za cjeloživotno učenje i Okvirom kvalifikacija za Evropski prostor visokog obrazovanja i dodatnog sagledavanja procedura svrstavanja kvalifikacija u nivoe i podnivoe i načine upravljanja Okvirom kvalifikacija, na 27. sjednici održanoj 6. i 7. novembra 2014. godine u Briselu, Savjetodavna grupa za Evropski okvir kvalifikacija Evropske komisije (EQF Advisory Group) donijela je odluku o usaglašenosti Crnogorskog okvira kvalifikacija sa Evropskim okvirom kvalifikacija.

07.05.2014.

Saopštenje: Uspješno završena Međunarodna konferencija o okviru kvalifikacija kao sredstvu politike za cjeloživotno učenje

Saopštenje: Uspješno završena Međunarodna konferencija o okviru kvalifikacija kao sredstvu politike za cjeloživotno učenje

Ministarstvo prosvjete Crne Gore organizovalo je Međunarodnu konferenciju o okviru kvalifikacija kao sredstvu politike za cjeloživotno učenje, koja je održana 6. i 7. maja 2014. godine u hotelu „Podgorica“ u Podgorici.

05.05.2014.

Najava: Međunarodna konferencija o okviru kvalifikacija kao sredstvu politike za cjeloživotno učenje

Ministarstvo prosvjete Crne Gore organizuje Međunarodnu konferenciju o okviru kvalifikacija kao sredstvu politike za cjeloživotno učenje, koja će biti održana 6. i 7. maja 2014. godine u hotelu „Podgorica“ u Podgorici

23.04.2014.

Saopštenje: Svečano uručeni sertifikati za prve stečene nacionalne stručne kvalifikacije

Saopštenje: Svečano uručeni sertifikati za prve stečene nacionalne stručne kvalifikacije

Ministar prosvjete gospodin Slavoljub Stijepović i ministar rada i socijalnog staranja gospodin Predrag Bošković, uručili su u srijedu 23. aprila 2014. godine sertifikate za prve stečene nacionalne stručne kvalifikacije.

31.01.2014.

Aplikacija “Surfuj pametno” za Android platformu

Pilot projekat “Spajamo generacije” uspješno je realizovan u prvoj polovini 2012. godine. Od septembra 2013. godine projekat se nastavlja pod sloganom “Osvoji internet, surfuj pametno!” Ovaj jedinstveni projekat na temu sigurnog interneta ima za cilj da crnogorska đeca, njihovi roditelji i nastavnici budu edukovani i steknu vještine kako bi internet za njih bio pozitivno iskustvo, uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju.

29.01.2014.

MINISTARSTVO PROSVJETE UPUĆUJE JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA/CE ZA ČLANA/CU RADNE GRUPE ZA IZRADU PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNIM STRUČNIM KVALIFIKACIJAMA

Na osnovu člana 8 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (»Službeni list CG«, broj 7/12) MINISTARSTVO PROSVJETE UPUĆUJE JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE PREDSTAVNIKA/CE ZA ČLANA/CU RADNE GRUPE ZA IZRADU PRIJEDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NACIONALNIM STRUČNIM KVALIFIKACIJAMA

13.04.2011.

Saopštenje: Održana završna Konferencija „Pitanja kvaliteta i transparentnosti u obrazovanju i osposobljavanju“

Saopštenje: Održana završna Konferencija „Pitanja kvaliteta i transparentnosti u obrazovanju i osposobljavanju“

U srijedu, 13. aprila 2011. godine, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, Ministarstvo prosvjete i sporta, Univerzitet Crne Gore i tim projekta „Nacionalni okvir kvalifikacija i obezbjeđivanje kvaliteta u obrazovanju“, održali su završnu poludnevnu Konferenciju pod nazivom „Pitanja kvaliteta i transparentnosti u obrazovanju i osposobljavanju“.

12.04.2011.

Najava: završna Konferencija „Pitanja kvaliteta i transparentnosti u obrazovanju i osposobljavanju“

U srijedu, 13. aprila 2011. godine sa početkom u 10.00 časova, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, Ministarstvo prosvjete i sporta, Univerzitet Crne Gore i tim projekta „Nacionalni okvir kvalifikacija i obezbjeđivanje kvaliteta u obrazovanju“, održaće završnu poludnevnu Konferenciju pod nazivom „Pitanja kvaliteta i transparentnosti u obrazovanju i osposobljavanju“. Konferenciju će otvoriti ministar prosvjete i sporta gospodin Slavoljub STIJEPOVIĆ, a prisutnima će se obratiti i gospodin Nicola BERTOLINI, šef pri Delegaciji EU u Crnoj Gori, gospodin Predrag MIRANOVIĆ, rektor Univerziteta Crne Gore i gospođa Janet SWAINGER, vođa tima za projekat „NOK i obezbjeđivanje kvaliteta u obrazovanju“.