Manja slova Veća slova RSS

>

Održana obuka o izradi i primjeni komunikacijskih knjiga za djecu s autizmom

Održana obuka o izradi i primjeni komunikacijskih knjiga za djecu s autizmom
Datum objave: 26.10.2018 15:08 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete i JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun” realizovali su 25. i 26. oktobra obuku o izradi i primjeni komunikacijskih knjiga namijenjenih djeci sa smetnjama iz spektra autizma, a cilj je da se nastavnicima i stručnim saradnicima približi svrha i primjena pomenutih knjiga.

PR služba Ministarstva prosvjete

Obuka je namjenjena stručnim službama, defektolozima ili logopedima škola, kao i učiteljicama koje u odjeljenju imaju dijete s autizmom. U obuci su učestvovale sljedeće škole: JU OŠ “Savo Pejanović”, JU OŠ “21. maj”, JU OŠ “Sutjeska”, JU OŠ “Milorad Musa Burzan”, JU OŠ “Vuk Karadžić”, JU OŠ “Maksim Gorki”, JU OŠ “Dr Dragiša Ivanović”, JU OŠ “Vladimir Nazor”, JU OŠ “Štamapar Makarije”, JU OŠ “Radojica Perović” i JU OŠ “Vlado Milić” Podgorica, kao i JU OŠ “Vuk Karadžić”, Berane i JU OŠ “Ilija Kišić”, Herceg Novi.

PR služba Ministarstva prosvjete

Tokom obuke obrađene su sljedeće teme: Opis i namjena Komunikacijska knjiga za djecu sa smetnjama iz spektra autizma; Komunikacijske potrebe i načini komunikacije djece s autizmom u oblasti komunikacije; Praksa i kako se komunikacijska knjiga može izraditi i koristi - način izrade komunikacijske knjige, uloga nastavnika u komunikaciji s učenikom.

Obuka je održana u JU RC ,,1.jun“ u Podgorici, a aktivnosti su podržane od strane Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

PR služba Ministarstva prosvjete