Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржана обука о изради и примјени комуникацијских књига за дјецу с аутизмом

Одржана обука о изради и примјени комуникацијских књига за дјецу с аутизмом
Датум објаве: 26.10.2018 15:08 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете и ЈУ Ресурсни центар за образовање и оспособљавање „1. јун” реализовали су 25. и 26. октобра обуку о изради и примјени комуникацијских књига намијењених дјеци са сметњама из спектра аутизма, а циљ је да се наставницима и стручним сарадницима приближи сврха и примјена поменутих књига.

ПР служба Министарства просвјете

Обука је намјењена стручним службама, дефектолозима или логопедима школа, као и учитељицама које у одјељењу имају дијете с аутизмом. У обуци су учествовале сљедеће школе: ЈУ ОШ “Саво Пејановић”, ЈУ ОШ “21. мај”, ЈУ ОШ “Сутјеска”, ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан”, ЈУ ОШ “Вук Караџић”, ЈУ ОШ “Максим Горки”, ЈУ ОШ “Др Драгиша Ивановић”, ЈУ ОШ “Владимир Назор”, ЈУ ОШ “Штамапар Макарије”, ЈУ ОШ “Радојица Перовић” и ЈУ ОШ “Владо Милић” Подгорица, као и ЈУ ОШ “Вук Караџић”, Беране и ЈУ ОШ “Илија Кишић”, Херцег Нови.

ПР служба Министарства просвјете

Током обуке обрађене су сљедеће теме: Опис и намјена Комуникацијска књига за дјецу са сметњама из спектра аутизма; Комуникацијске потребе и начини комуникације дјеце с аутизмом у области комуникације; Пракса и како се комуникацијска књига може израдити и користи - начин израде комуникацијске књиге, улога наставника у комуникацији с учеником.

Обука је одржана у ЈУ РЦ ,,1.јун“ у Подгорици, а активности су подржане од стране Канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори.

ПР служба Министарства просвјете