Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Otvorena Konferencija „Obrazovanje žena u Crnoj Gori u funkciji rodne ravnopravnosti“

Saopštenje: Otvorena Konferencija „Obrazovanje žena u Crnoj Gori u funkciji rodne ravnopravnosti“
Datum objave: 07.07.2015 11:20 | Autor: PR Sluzba Ministarstva

Ispis Štampaj stranicu


 V. d. generalnog direktora Direktorata za opšte srednje, stručno i obrazovanje odraslih Veljko Tomić otvorio je danas Konferenciju „Obrazovanje žena u Crnoj Gori u funkciji rodne ravnopravnosti“, koja se održava u hotelu Maestral u Bečićima od 7. do 9. jula 2015 godine.

Tomić je prilikom otvaranja Konferencije istakao da Ministarstvo prosvjete u saradnji sa obrazovnim institucijama realizuje različite aktivnosti na unapređenju obrazovne ponude i kvaliteta obrazovanja na svim nivoima. On je kazao da podizanje obrazovnog nivoa žena direktno utiče na smanjenje njihove nezaposlenosti, kao i na njihovo ekonomsko osnaživanje i uklanjanje svih oblika diskriminacije na tržištu rada.

Na svečanom otvaranju pored Veljka Tomića govorili su i dr Mladen Perazić iz Privredne komore, Ljiljana Garić iz Centra za stručno obrazovanje i Lutz Kober, predstavnik Hans Zajdel Fondacije.

Na Konferenciji je predstavljena publikacija „Obrazovanje žena u Crnoj Gori u funkciji rodne ravnopravnosti“, čiji je autor dr Mladen Perazić iz Privredne komore Crne Gore.

Krajnji rezultat Konferencije biće iniciranje aktivnosti i konkretnih mjera u različitim oblastima u cilju unapređenja položaja žena u Crnoj Gori.

Konferenciju organizuju Centar za stručno obrazovanje i Privredna komora Crne Gore, uz podršku Hans Zajdel Fondacije, s ciljem da se ukaže na značaj obrazovanja žena za veću zapošljivost, samostalnost i kvalitet života.


PR Služba Ministarstva prosvjete