Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Održan prvi sastanak Ekspertske grupe za izvještavanje o stanju obrazovanja odraslih u Crnoj Gori

SAOPŠTENJE: Održan prvi sastanak Ekspertske grupe za izvještavanje o stanju obrazovanja odraslih u Crnoj Gori
Datum objave: 23.12.2015 13:24 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta „Nacionalni koordinator za učenje odraslih, Radni plan: Crna Gora“, koji realizuju Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje, održan je prvi sastanak Ekspertske grupe za izvještavanje o stanju obrazovanja odraslih u Crnoj Gori.

Ekspertskom grupom predsjedavao je Veljko Tomić, direktor Direktorata za srednje opšte obrazovanje, srednje stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete.

Ekspertsku grupu čini deset predstavnika institucija sistema, socijalnih partnera, predstavnika lokalnih zajednica, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih i NVO sektora.

Na sastanku predstavljena je nacionalna zakonska regulativa i strateške smjernice razvoja obrazovanja odraslih, kao i evropska dokumenta, preporuke i direktive u ovoj oblasti za period do 2020. godine.

U cilju kvalitetne pripreme analize stanja u obrazovanju odraslih, predstavnici Ekspertske grupe imaju obavezu da za naredni sastanak pripreme kritički osvrt na različite segmente nacionalne politike obrazovanja odraslih, u zavisnosti od uloge svoje institucije u njenom kreiranju i implementaciji.

Sastanku su prisustvovali i direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković i pomoćnik direktora Ivan Marković.

PR služba Ministarstva prosvjete