Manja slova Veća slova RSS

>

Naziv vijesti: Održan prvi sastanak radne grupe za izradu Publikacije o obrazovanju odraslih

Naziv vijesti: Održan prvi sastanak radne grupe za izradu Publikacije o obrazovanju odraslih
Datum objave: 29.02.2016 11:28 | Autor: Centar za stručno obrazovanje

Ispis Štampaj stranicu


Prvi sastanak radne grupe za izradu Publikacije o obrazovanju odraslih u Crnoj Gori, održan je 25.02.2016. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje. Sastanku su prisustvovali članovi radne grupe: Krsto Vukadinović - Ministarstvo prosvjete; Miomirka Lučić - Univerzitet Crne Gore, u ime doc. dr Rada Šarovića; Vladimir Blečić - Privredna komora Crne Gore; Dragica Rustemagić - Zavod za zapošljavanje Crne Gore; Olivera Marković - JU OŠ “Pavle Žižić”, licencirani organizator obrazovanja odraslih; Igor Milošević - NVO ZID, u ime Sande Rakočević; Gordana Bošković – JU Centar za stručno obrazovanje, trener u projektu EPALE i koordinator radne grupe, kao i članovi Nacionalnog sistema podrške: Duško Rajković – JU Centar za stručno obrazovanje, menadžer projekta EPALE i Sandra Brkanović – JU Centar za stručno obrazovanje, tehnička podrška u projektu EPALE.

Prisutne je najprije pozdravio menadžer projekta, direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković, koji je radnoj grupi ukazao na značaj obrazovanja odraslih u Crnoj Gori, na ulogu koju Crna Gora ima u regionu i Evropi iz ove oblasti, i poželio svima uspješan rad.

Koordinatorka radne grupe i trener u projektu EPALE, gospođa Gordana Bošković, predstavila je projekat, objasnila ciljeve i predviđene aktivnosti, u okviru kojih je, u radnom paketu 1, predviđena izrada Publikacije o obrazovanju odraslih. Ova Publikacija će biti prva ovakve vrste u Crnoj Gori, čime se ističe važnost njene izrade. Gospođa Bošković je radnoj grupi predstavila vremenski okvir izrade Publikacije, u okviru kojeg bi trebalo osmisliti koncept, kreirati sadržaj i usaglasiti dokument. Osim sastanaka, najavljena je i potreba čestih e-mail komunikacija u cilju dobijanja kvalitetnijeg dokumenta. Projektom je predviđeno da se Publikacija odštampa u 500 primjeraka na crnogorskom jeziku i 200 primjeraka na engleskom jeziku. Najavljena je i mogućnost dvojezičnog štampanja Publikacije.

Na sastanku je predložena struktura Publikacije, podijeljeni zadaci svim članovima radne grupe i dogovorena dinamika izrade u skladu sa planom koji je predviđen projektom.

Centar za stručno obrazovanje