Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: JU OŠ ‘’Šćepan Đukić’’ u Lijevoj Rijeci obilježila Dan škole

Datum objave: 28.03.2016 17:57 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Učenici i nastavnici JU OŠ ‘’Šćepan Đukić’’ u Lijevoj Rijeci obilježili su Dan škole. Oni su uz pomoć učenika JU SMŠ „Vasa Pavić“ priredili kreativan program.

Škola u Lijevoj Rijeci je jedna od najstarijih škola u Crnoj Gori. Priča o ljevorečkoj školi i školstvu započela je 1870. godine, a prvi učitelj bio je Petar Pavićević. Za vrijeme 146-godišnjeg postojanja kroz ovu školu je prošlo dosta učenika, od kojih veliki broj kasnije istaknutih naučnih, kulturnih, prosvjetnih radnika i stvaralaca.

Priredba je bila posvećena svima koji su tokom ovako duge tradicije postojanja posvećno učestvovali u obrazovanju i vaspitanju djece.

„Budućnost se ne može graditi bez znanja koje se ubrzava nevjerovatnim tempom i zato moramo zajednički ulagati u ono što je temelj našeg društva. Naše najveće bogatstvo su naši učenici i nastavno osoblje. Danas ne postoji više nikakva sumnja oko toga da su znanje i intelektualni kapital ljudi temeljne pokretačke snage u društvu i glavni uslov uspješnosti. U svom strateškom izjašnjavanju za razvoj obrazovanja mi polazimo od činjenice da ni jedna sfera društva nije toliko zanimljiva i vrijedna ulaganja kao što je obrazovanje“, kazala je direktorica skole Mila Čavelić. 

JU OŠ ‘’Šćepan Đukić’’