Manja slova Veća slova RSS

>

Za kabinete informatike 35.000 eura

Za kabinete informatike 35.000 eura
Datum objave: 30.10.2017 13:36 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Turska međunarodna agencija za saradnju i koordinacju – TIKA opremila je donacijom od 35.000 eura nekoliko kabineta informatike u JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, koje su danas svečano otvorili ministar prosvjete dr Damir Šehović, direktor škole Zoran Klikovac, koordinator agencije TIKA Ahmet Altun i ambasador Turske u Crnoj Gori NJ.E. Serhat Galip. Kabineti će se koristiti za realizaciju nastave informatike svih obrazovnih programa iz turizma i ugostiteljstva, kao i za obrazovanje odraslih.

Koordinator agencije TIKA Ahmet Altun izrazio je zadovoljstvo zbog opremanja kabineta informatike koji će služiti za kvalitetniji nastavni proces učenika srednje škole, ali i za obrazovanje odraslih. On je istakao da je TIKA veoma prisutna u Crnoj Gori, a naročito u oblasti obrazovanja.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ministar Šehović je zahvalio agenciji TIKA na vrijednoj donaciji JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ i podsjetio da opremanje kabineta informatike predstavlja samo jedan u nizu projekata u oblasti obrazovnja.

On je istakao da su kabineti veoma značajni za osavremenjavanje nastavnog procesa, ali i za obrazovanje odraslih koje će biti u fokusu Ministarstva prosvjete. Ministar je rekao da je Evropska unija postavila cilj da učešće odraslih u programima obrazovanja dosegne 15%, te je podizanje ovog vida obrazovanja na veći nivo od velike važnosti.

 PR služba Ministarstva prosvjete

Direktor Škole Zoran Klikovac je izrazio zahvalnost agenciji TIKA na vrijednoj donaciji kojom su rekonstruisani kabineti, nabvaljena smart tabla, računari, oprema za audio i video sadržaje, što će u značajnoj mjeri unaprijediti nastavni proces, jer kako ističe, „Savremene metode zahtevaju savremenu opremu“.

On je rekao da se u školi sprovode brojni licencirani kursevi za obrazovanje odraslih: kursevi stranih jezika, kursevi za konobare i kuvare, iz informatike, za poslovne sekretare, dok je Škola podnijela zahtjev za dobijanje licence za kurseve za turističkog vodiča, zatim kurs crnogorskog jezika za strance, kurs za sobarice, pekare, poslastičare, kao i kurs turskog jezika.

Ambasador Galip je rekao da se raduje svim projektima koje Vlada Turske i TIKA realizuju u Crnoj Gori, a najviše onim uloženim u unapređenje obrazovanja. On je istakao da će se turska Vlada truditi i da u budućnosti finansira ovakve projekte.

VIDEO:

PR Služba Ministarstva prosvjete