Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

За кабинете информатике 35.000 еура

За кабинете информатике 35.000 еура
Датум објаве: 30.10.2017 13:36 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Турска међународна агенција за сарадњу и координацју – ТИКА опремила је донацијом од 35.000 еура неколико кабинета информатике у ЈУ Школа за средње и више стручно образовање „Сергије Станић“, које су данас свечано отворили министар просвјете др Дамир Шеховић, директор школе Зоран Кликовац, координатор агенције ТИКА Ахмет Алтун и амбасадор Турске у Црној Гори Њ.Е. Серхат Галип. Кабинети ће се користити за реализацију наставе информатике свих образовних програма из туризма и угоститељства, као и за образовање одраслих.

Координатор агенције ТИКА Ахмет Алтун изразио је задовољство због опремања кабинета информатике који ће служити за квалитетнији наставни процес ученика средње школе, али и за образовање одраслих. Он је истакао да је ТИКА веома присутна у Црној Гори, а нарочито у области образовања.

ПР служба Министарства просвјете

Министар Шеховић је захвалио агенцији ТИКА на вриједној донацији ЈУ Школа за средње и више стручно образовање „Сергије Станић“ и подсјетио да опремање кабинета информатике представља само један у низу пројеката у области образовња.

Он је истакао да су кабинети веома значајни за осавремењавање наставног процеса, али и за образовање одраслих које ће бити у фокусу Министарства просвјете. Министар је рекао да је Европска унија поставила циљ да учешће одраслих у програмима образовања досегне 15%, те је подизање овог вида образовања на већи ниво од велике важности.

 ПР служба Министарства просвјете

Директор Школе Зоран Кликовац је изразио захвалност агенцији ТИКА на вриједној донацији којом су реконструисани кабинети, набваљена смарт табла, рачунари, опрема за аудио и видео садржаје, што ће у значајној мјери унаприједити наставни процес, јер како истиче, „Савремене методе захтевају савремену опрему“.

Он је рекао да се у школи спроводе бројни лиценцирани курсеви за образовање одраслих: курсеви страних језика, курсеви за конобаре и куваре, из информатике, за пословне секретаре, док је Школа поднијела захтјев за добијање лиценце за курсеве за туристичког водича, затим курс црногорског језика за странце, курс за собарице, пекаре, посластичаре, као и курс турског језика.

Амбасадор Галип је рекао да се радује свим пројектима које Влада Турске и ТИКА реализују у Црној Гори, а највише оним уложеним у унапређење образовања. Он је истакао да ће се турска Влада трудити и да у будућности финансира овакве пројекте.

ВИДЕО:

ПР Служба Министарства просвјете