Manja slova Veća slova RSS

Osnovno obrazovanje

09.04.2021.

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 15 opština, polumaturanti i maturanti u svim opštinama pohađaju nastavu u školi

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 15 opština, polumaturanti i maturanti u svim opštinama pohađaju nastavu u školi Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, od 12. do 16. aprila.

02.04.2021.

JU OŠ “Vladimir Nazor” privremeno zatvorena, učenici IX razreda nastavu će pohađati u JU OŠ “Savo Pejanović”

Nakon što je uprava JU OŠ „Vladimir Nazor“ u februaru tekuće godine obavijestila Ministarstvo da je došlo do oštećenja na konstruktivnim elementima Paviljona III, angažovana su stručna lica da utvrde procjenu stabilnosti objekta. U skladu sa preporukom, Paviljon III stavljen je van funkcije.

02.04.2021.

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 14 opština, učenici IX razreda u svim opštinama pohađaju nastavu

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 14 opština, učenici IX razreda u svim opštinama pohađaju nastavu

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Danilovgrad, Bar i Mojkovac redovno će raditi naredne sedmice, od 5. do 9. aprila...

01.04.2021.

Odlaže se eksterna provjera znanja, maturski i stručni ispiti

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku o odlaganju eksterne provjere znanja učenika na kraju osnovne škole, kao i polaganje maturskog i stručnog ispita.

30.03.2021.

Škole i vrtići u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama od sjutra počinju sa redovnim radom

Pored opština Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi, u kojima su obrazovno-vaspitne ustanove od početka ove sedmice počele sa redovnim radom, od srijede, 31. marta, javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove biće otvorene i u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama.

30.03.2021.

Obrazovanje je jedini put do bolje budućnosti djece RE populacije

Obrazovanje je jedini put do bolje budućnosti djece RE populacije

Sa namjerom da podstakne upis u prvi razred osnovne škole djece romske i egipćanske populacije, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji s Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava, nevladinim organizacijama i školama, i ove godine je pripremilo niz ohrabrujućih poruka namijenjenih roditeljima i djeci RE populacije.

26.03.2021.

U 11 opština obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa radom u ponedjeljak

U 11 opština obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa radom u ponedjeljak

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi počinju sa redovnim radom u ponedjeljak, 29. marta.

22.03.2021.

Učenici će polagati eksterne ispite u predviđenom roku

Učenici će polagati eksterne ispite u predviđenom roku

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obavještava javnost da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole i eksterni ispiti za učenike srednjih škola obaviti u skladu sa Školskim kalendarom za školsku 2020/2021. godinu, uz poštovanje mjera koje se odnose na prevenciju i sprječavanje epidemije.

22.03.2021.

UNAPRIJEĐENO ŠTAMPANJE IZVJEŠTAJA ZA RODITELJE

Opsežan set podataka koji se vodi u Informacionom sistemu obrazovanja našao je još jednu, od brojnih upotrebnih vrijednosti. Unaprijeđena je mogućnost štampanja izvještaja o postignuću učenika iz sistema i na taj način je značajno olakšan administrativni rad nastavnika na klasifikacionim periodima. Novi model štampanja izvještaja primjenjivaće se od III klasifikacionog perioda ove školske godine. Ovo je samo jedno u nizu unapređenja koje smo započeli u Informacionom sistemu obrazovanja.

18.03.2021.

Sljedeće sedmice onlajn nastava, vrtići neće raditi

Sljedeće sedmice onlajn nastava, vrtići neće raditi

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je danas svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da nastave sa realizacijom onlajn nastave i tokom sljedeće sedmice, tačnije od 22. do 26. marta. Predškolske ustanove će, takođe, biti zatvorene. Peporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.