Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Додјела награда најбољима на Такмичењу за најљепше писмо 2017 Генералном секретару УН

Додјела награда најбољима на Такмичењу за најљепше писмо 2017 Генералном секретару УН
Датум објаве: 07.10.2017 11:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У пнедјељак, 9. октобар у 12 сати у Еко згради УН у Подгорици биће уприличена додјела награда најбољима на Такмичењу за најљепше писмо Генералном секретару УН коју додјељује Пошта Црне Горе у сарадњи са Министарством просвјете и Системом Уједињених нација у Црној Гори. 

Овогодишње такмичење на тему ,,Да имаш прилику да савјетујеш Генералног секретара Уједињених нација који би свјетски проблем издвојио/ла као посебно важан? Како га је најбоље ријешити?” одржано је током марта, а награде се, традиционално додјељују 9. октобра, на Свјетски дан поште. У оквиру овогодишње теме, ђаци из свих крајева Црне Горе писали су о Циљевима одрживог развоја до 2030. године.

На свечаности ће говорити:

• Фиона Меклуни, Кординаторка система УН у Црној Гори
• Аријана Николић – Вучинић, Директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање и васпитање лица са посебним образовним потребама
• Иван Калезић, Извршни директор Поште Црне Горе

Такмичење за најљепше писмо у организацији Свјетског поштанског савеза има већ 46 година дугу традицију, а у њему учествује више од милион дјеце из цијелог свијета.

Такмичење је намијењено ученицима основних школа, узраста од 9 до 15 година. Побједник националног Такмичења, представља Црну Горе на Међународном такмичењу за најљепше писмо, које организује Свјетски поштански савез.

Позивамо Вас да присуствујете догађају.