Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Основно образовање

09.04.2021.

Образовно-васпитне установе биће отворене у 15 општина, полуматуранти и матуранти у свим општинама похађају наставу у школи

Образовно-васпитне установе биће отворене у 15 општина, полуматуранти и матуранти у свим општинама похађају наставу у школи Јавне и приватне образовно – васпитне установе у општинама Плав, Гусиње, Петњица, Херцег Нови, Жабљак, Тиват, Котор, Плужине, Будва, Тузи, Рожаје, Бар, Улцињ, Бијело Поље и Цетиње редовно ће радити наредне седмице, од 12. до 16. априла.

02.04.2021.

ЈУ ОШ “Владимир Назор” привремено затворена, ученици ИX разреда наставу ће похађати у ЈУ ОШ “Саво Пејановић”

Након што је управа ЈУ ОШ „Владимир Назор“ у фебруару текуће године обавијестила Министарство да је дошло до оштећења на конструктивним елементима Павиљона ИИИ, ангажована су стручна лица да утврде процјену стабилности објекта. У складу са препоруком, Павиљон ИИИ стављен је ван функције.

02.04.2021.

Образовно-васпитне установе биће отворене у 14 општина, ученици ИX разреда у свим општинама похађају наставу

Образовно-васпитне установе биће отворене у 14 општина, ученици ИX разреда у свим општинама похађају наставу

Јавне и приватне образовно – васпитне установе у општинама Плав, Гусиње, Петњица, Херцег Нови, Жабљак, Тиват, Котор, Плужине, Будва, Тузи, Рожаје, Даниловград, Бар и Мојковац редовно ће радити наредне седмице, од 5. до 9. априла...

01.04.2021.

Одлаже се екстерна провјера знања, матурски и стручни испити

Министарство просвјете, науке, културе и спорта донијело је одлуку о одлагању екстерне провјере знања ученика на крају основне школе, као и полагање матурског и стручног испита.

30.03.2021.

Школе и вртићи у Херцег Новом, Котору и Плужинама од сјутра почињу са редовним радом

Поред општина Гусиње, Плав, Петњица, Рожаје, Жабљак, Андријевица, Даниловград, Будва, Тиват, Колашин и Тузи, у којима су образовно-васпитне установе од почетка ове седмице почеле са редовним радом, од сриједе, 31. марта, јавне и приватне образовно – васпитне установе биће отворене и у Херцег Новом, Котору и Плужинама.

30.03.2021.

Образовање је једини пут до боље будућности дјеце РЕ популације

Образовање је једини пут до боље будућности дјеце РЕ популације

Са намјером да подстакне упис у први разред основне школе дјеце ромске и египћанске популације, Министарство просвјете, науке, културе и спорта, у сарадњи с Министарством правде, људских и мањинских права, невладиним организацијама и школама, и ове године је припремило низ охрабрујућих порука намијењених родитељима и дјеци РЕ популације.

26.03.2021.

У 11 општина образовно-васпитне установе почињу са радом у понедјељак

У 11 општина образовно-васпитне установе почињу са радом у понедјељак

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и новим мјерама које је донијело Министарство здравља, све јавне и приватне образовно-васпитне установе у општинама Гусиње, Плав, Петњица, Рожаје, Жабљак, Андријевица, Даниловград, Будва, Тиват, Колашин и Тузи почињу са редовним радом у понедјељак, 29. марта.

22.03.2021.

Ученици ће полагати екстерне испите у предвиђеном року

Ученици ће полагати екстерне испите у предвиђеном року

Министарство просвјете, науке, културе и спорта обавјештава јавност да ће се екстерна провјера знања ученика на крају трећег циклуса основне школе и екстерни испити за ученике средњих школа обавити у складу са Школским календаром за школску 2020/2021. годину, уз поштовање мјера које се односе на превенцију и спрјечавање епидемије.

22.03.2021.

УНАПРИЈЕЂЕНО ШТАМПАЊЕ ИЗВЈЕШТАЈА ЗА РОДИТЕЉЕ

Опсежан сет података који се води у Информационом систему образовања нашао је још једну, од бројних употребних вриједности. Унапријеђена је могућност штампања извјештаја о постигнућу ученика из система и на тај начин је значајно олакшан административни рад наставника на класификационим периодима. Нови модел штампања извјештаја примјењиваће се од ИИИ класификационог периода ове школске године. Ово је само једно у низу унапређења које смо започели у Информационом систему образовања.

18.03.2021.

Сљедеће седмице онлајн настава, вртићи неће радити

Сљедеће седмице онлајн настава, вртићи неће радити

Министарство просвјете, науке, културе и спорта упутило је данас свим јавним и приватним образовно-васпитним установама препоруку да наставе са реализацијом онлајн наставе и током сљедеће седмице, тачније од 22. до 26. марта. Предшколске установе ће, такође, бити затворене. Пепорука је упућена у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мјерама за сузбијање пандемије коронавируса, које је донијело Министарство здравља.