Manja slova Veća slova RSS

>

Održani sajmovi nevladinih organizacija koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle

Održani sajmovi nevladinih organizacija koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle
Datum objave: 23.10.2014 15:10 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa Akcionim planom Strategije razvoja nevladinih organizacija u Crnoj Gori, a u okviru manifestacije „XIII Dani učenja i obrazovanja odraslih“, Centar za stručno obrazovanje je u saradnji sa Zavodom za skolstvo i Ministarstvom prosvjete organizovao sajmove NVO koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle.

Prvi sajam održan je 18. oktobra 2014. godine na platou ispred biblioteke „Radosav Ljumović“ u centru glavnog grada. Na ovom sajmu je svoju obrazovnu ponudu predstavilo desetak NVO: CRNVO, CEDEM, Juventas, ADP Zid, Alfa centar, itd. kao i Centar za stručno obrazovanje i Zavod za školstvo. Sajam je posjetio veliki broj građana i građanki zainteresovanih da uzmu učešće u neformalnom obrazovanju.

Drugi sajam održan je 20. oktobra 2014. godine u holu KIC-a „Budo Tomović“ gdje su, pored pomenutih NVO-a, svoju obrazovnu ponudu predstavili i NVO Green Home i Centar za građansko obrazovanje. Sajmu je prisustvovala gospođa Danka Latković, šefica Kancelarije Vlade za saradnju sa NVO, gospodin Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Pavle Goranović, direktor Zavoda za školstvo, direktori srednjih stručnih škola iz centralne, južne i sjeverne regije Crne Gore, predstavnici Zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada i socijalnog staranja i drugi zaposleni u javnom sektoru.