Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Заједно против вршњачког насиља

Заједно против вршњачког насиља
Датум објаве: 13.01.2017 14:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете охрабрује све конструктивне приједлоге НВО сектора током реализације предстојећих активности. Могућности за сарадњу у овој години биће отворене и планираним измјенама закона у области образовања, а у фокусу ће, између осталог, бити проблем вршњачког насиља. Ово је поручено на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића с извршном директорицом Удружења Родитељи.ме Кристином Михаиловић и координаторком Развојног центра и Играчкотеке овог Удружења Лепом Жуњић

Током састанка саговорници су се сложили да је потребно наставити и даље јачати партнерски однос Министарства са цивилним сектором. Констатовано је да инстутуционално дјеловање удружено с напорима представника невладиних организација и удружења, која се креативно и стручно баве облашћу просвјете, указују на проблеме и активно учествују у њиховом рјешавању, представља пут за унапређење образовно-васпитног система. 

Тема од посебног интересовања била је сузбијање вршњачког насиља у школама, појаве која оставља озбиљне и трајне посљедице на оне који су му изложени. Наглашен је значај система одговорности у тим случајевима, како школа, тако и свих укључених субјеката. 

Министар Шеховић и представници Удружења Родитељи.ме закључили су састанак изражавањем спремности на интензивну комуникацију и размјену мишљења и идеја у реализацији планова Министарства просвјете.

ПР служба Министарства просвјете