Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: За НВО пројекте око 94.000 еура

Саопштење: За НВО пројекте око 94.000 еура
Датум објаве: 11.07.2019 14:49 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Министарству просвјете данас су потписани уговори са представницима осам невладиних организација за финансирање пројеката у 2019. години на основу конкурса “Слиједи снове за успјехе нове” који има за циљ подстицање даровитих ученика, а за чију реализацију је издвојено око 94.000 еура из буџета Министарства.

Предсједница Комисије за додјелу средстава, Весна Гајевић, рекла је да су уговори потписани са сљедећим организацијама: НВО „Идентитет“ за пројекат „Корак даље“, “НВО „Фондација за промовисање науке ПРОНА“ за реализацију пројекта „Истраживачка станица Ловћен – XИИ, НВО „Удружење биолога Црне Горе – Целлула“ за реализацију пројекта „Млади истраживачи у Медитеранском врту“, НВО „Центар за регионалну сарадњу“ за пројекат „Музички круг“, НВО „Гитара“ за пројекат „Дани гитаре у Подгорици 2019“, НВО „ЕгоКулт“ за реализацију пројекта „Креативно је битно“, НВО „Центар за развој активизма и волонтаризма код младих - КАН“ за пројекат „Музичке радионице за даровите ученике”, НВО „Удружење психолога Црне Горе – УПЦГ“ за реализацију пројекта „Израда нових инструмената за идентификовање даровитих ученика у систему образовања Црне Горе“.

ПР служба Министарства просвјете

Она је рекла да је овогодишњи конкурс на фону свега што Министарство просвјете ради када је у питању подршка талентованим и даровотим ученицима, те да је Конкурс био усмјерен на невладине организације које дјелују као струковна удружења наставника, ученика и студената. Према њеним ријечима, на овај начин Министарство је подстакло невладине организације које имају најбоље капацитете да раде са даровитим ученицима.

Директорица НВО “Егокулт” из Даниловграда, Анђела Новаковић, изразила је задовољство што се управо пројекат ове организације под називом „Креативно је битно“ налази међу одабраним пројектима. Она је објаснила да је циљ пројекта развој талената и вјештина у области цртања, сликања као и пружање континуиране психолошке и психотерапијске подршке, како би ученици кроз ликовни израз ширили своје социо-емоционалне капацитете. Она је похвалила одлуку Министарства да овогодишњи конкурс посвети управо даровитим ученицима, истакавши да су многобројна истраживања указала на значај развоја талената код дјеце, те велику могућност за развој одређених карактеристика дисфункционалног понашања уколико се таленти и вјештине не третирају на адекватан начин.

ПР сужба Министарства просвјете