Manja slova Veća slova RSS

Srednje obrazovanje

09.04.2021.

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 15 opština, polumaturanti i maturanti u svim opštinama pohađaju nastavu u školi

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 15 opština, polumaturanti i maturanti u svim opštinama pohađaju nastavu u školi Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi naredne sedmice, od 12. do 16. aprila.

09.04.2021.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta neće tolerisati govor mržnje

Građani i građanke Crne Gore su ovih dana bili svjedoci kontaminacije javnog prostora šovinizmom, netolerancijom i eklatantnim primjerima govora mržnje. U tom smislu, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, uvažavajući prava svakog pojedinca i težeći otvorenom i tolerantnom društvu, najoštrije osuđuje poražavajuće ispade direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić”, Zoje Đurović, koja je na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje.

02.04.2021.

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 14 opština, učenici IX razreda u svim opštinama pohađaju nastavu

Obrazovno-vaspitne ustanove biće otvorene u 14 opština, učenici IX razreda u svim opštinama pohađaju nastavu

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Danilovgrad, Bar i Mojkovac redovno će raditi naredne sedmice, od 5. do 9. aprila...

01.04.2021.

Odluka o dodjeli stipendija Ujedinjenih svjetskih koledža za školsku 2021/2022. i 2022/2023. godinu

Nakon uvida u aplikacije kandidata koje su crnogorske gimnazije predložile za jednu od tri stipendije Ujedinjenih svjetskih koledža, za školsku 2021/2022. i 2022/2023. godinu, kao i nakon online intervjua sa kandidatima, održanog 22. marta 2021. godine, Selekciona komisija, sastavljena od šest članova donijela je sljedeću odluku:

01.04.2021.

Odlaže se eksterna provjera znanja, maturski i stručni ispiti

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku o odlaganju eksterne provjere znanja učenika na kraju osnovne škole, kao i polaganje maturskog i stručnog ispita.

30.03.2021.

Škole i vrtići u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama od sjutra počinju sa redovnim radom

Pored opština Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi, u kojima su obrazovno-vaspitne ustanove od početka ove sedmice počele sa redovnim radom, od srijede, 31. marta, javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove biće otvorene i u Herceg Novom, Kotoru i Plužinama.

26.03.2021.

U 11 opština obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa radom u ponedjeljak

U 11 opština obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa radom u ponedjeljak

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u opštinama Gusinje, Plav, Petnjica, Rožaje, Žabljak, Andrijevica, Danilovgrad, Budva, Tivat, Kolašin i Tuzi počinju sa redovnim radom u ponedjeljak, 29. marta.

22.03.2021.

Učenici će polagati eksterne ispite u predviđenom roku

Učenici će polagati eksterne ispite u predviđenom roku

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obavještava javnost da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole i eksterni ispiti za učenike srednjih škola obaviti u skladu sa Školskim kalendarom za školsku 2020/2021. godinu, uz poštovanje mjera koje se odnose na prevenciju i sprječavanje epidemije.

18.03.2021.

Sljedeće sedmice onlajn nastava, vrtići neće raditi

Sljedeće sedmice onlajn nastava, vrtići neće raditi

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je danas svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da nastave sa realizacijom onlajn nastave i tokom sljedeće sedmice, tačnije od 22. do 26. marta. Predškolske ustanove će, takođe, biti zatvorene. Peporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

12.03.2021.

Ministarstvo preporučilo školama prelazak na onlajn nastavu sljedeće sedmice

Ministarstvo preporučilo školama prelazak na onlajn nastavu sljedeće sedmice

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je danas svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da tokom cijele sljedeće sedmice nastavu organizuju onlajn. Preporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.