Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Објављен конкурс за упис у средње школе

Објављен конкурс за упис у средње школе
Датум објаве: 03.06.2019 14:45 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Данас је објављен Конкурс за упис у први разред средње школе, а пријава на Конкурс подноси се школи од 17. до 21. јуна 2019. године. Коначна ранг листа биће објављена на огласној табли школе најкасније до 25. јуна.

Ове године основну школу завршило је 6.985 ученика, а мјеста у средњим има за све полуматуранте. У свакој општини појединачно број уписних мјеста већи је од броја ученика који завршавају основну школу на територији те општине.

Уз Пријаву на Конкурс ученици подносе оригинална свједочанства посљедња три разреда основне школе и дипломе о резултатима са државних и међународних такмичења, односно додијељеном признању. Напомињемо да за упис није потребно достављати извод из матичне књиге рођених.

У току трајања рока за подношење пријава, комисија је дужна да сваког дана објави ажурирану ранг листу пријављених кандидата ради њиховог информисања о мјесту на ранг листи. Ранг листа се објављује на огласној табли школе и садржи за сваког кандидата: име, име родитеља, односно старатеља, презиме, остварени број бодова појединачно по критеријумима и остварени укупан број бодова.

На Конкурс за упис у И разред средње школе пријављују се кандидати који су завршили основну школу и који у вријеме подношења пријаве нијесу старији од 17 година.

Конкурс можете пронаћи на сљедећем линку: хттп://www.мпс.гов.ме/вијести/202036/КОНКУРС-ЗА-УПИС-УцЕНИКА-У-И-РАЗРЕД-СРЕДЊИХ-сКОЛА-У.хтмл

ПР сужба Министарства просвјете