Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

УСКОРО ЗАВРШЕТАК СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ПЛАВУ И ГУСИЊУ И ШКОЛЕ У ВОЈНОМ СЕЛУ

УСКОРО ЗАВРШЕТАК СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ПЛАВУ И ГУСИЊУ И ШКОЛЕ У ВОЈНОМ СЕЛУ
Датум објаве: 23.06.2019 10:31 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић обишао је данас са предсједником и потпредсједником општине Плав, Мирсадом Бајрактаревићем и Нихадом Цановићем, радове на изградњи спортских терена и уређењу дворишта ОШ “Хајро Шахмановић”, укупне вриједности преко 250 хиљада еура, као и радове на изградњи нове школе у Војном Селу, вриједне око 200 хиљада еура. Укупна вриједност инвестиција у образовну инфраструктуру у Плаву и Гусињу у последње двије године износе преко милион еура.

“Радови на изградњи два мултифункционална спортска терена и уређењу дворишта се приводе крају, и биће у потпуности завршени за десетак дана. Пројекат подразумијева изградњу два нова спортска терена са најсавременијим подлогама погодним за разне екипне спортове, постављање трибина капацитета 200 мјеста, уређење простора са справама за вјежбање на отвореном, као и изградњу и опремање дјечијег игралишта. Радови се изводе по најсавременијим стандардима и са веома квалитетним материјалима, што је најбоља гаранција да ће ученици ове школе, али и сви плављани имати прилику да се баве спортом у модерном и сигурном амбијенту, што је од посебног значаја за ову локалну заједницу”, истакао је Шеховић.

ПР служба Министарства просвјете

Груби радови на школи у Војном Селу су завршени. “Предстоји уградња столарије, опремање школским намјештајем, као и уређење школског дворишта и прилаза школи, што ће у наредних мјесец дана бити завршено. Школа ће у септембру уписати прве ученике са овог подручја, који ће имати прилику да стичу знања у новом објекту. То смо обећали грађанима на полагању камена темељца, и то обећање испуњавамо”, нагласио је министар.

“Ускоро очекујемо и почетак радова на реконструкцији школске спортске сале Средње мјешовите школе “Бећо Башић” у Плаву, укупне вриједности око 100 хиљада еура. Пројекат подразумијева замјену паркета и остале потребне интервенције на сали, након чега ће она бити адекватна и за најозбиљнија и најзахтјевнија спортска такмичења. То ће, вјерујем, представљати значајан подстицај младима за бављење различитим спортским активностима, који су много пута до сада показали да за то имају раскошан таленат,”, подсјетио је Шеховић.

Министар је обишао и радове на изградњи спортских терена у Гусињу, укупне вриједности преко 300 хиљада еура, који ће у наредних мјесец дана бити завршени. Ријеч је о пројекту који Министарство просвјете реализује у сарадњи са Фондацијом Гусиње из Њујорка.

“Укупне инвестиције у образовну инфраструктуру на подручју у Плаву и Гусињу, у последње двије године износе преко милион еура, што је најбоља потврда наше посвећености развоју овог краја”, закључио је Шеховић.

ПР служба Министарства просвјете