Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић побједницима квиза “Еуметрија”: Ви сте промотери европских вриједности којима тежимо

Шеховић побједницима квиза “Еуметрија”: Ви сте промотери европских вриједности којима тежимо
Датум објаве: 08.07.2019 11:24 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


“Знање које сте показали током квиза Еуметрија, засигурно је било од користи свим нашим грађанима, те вас можемо сматрати промотерима европских вриједности у Црној Гори”, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић побједницима квиза “Еуметрија”, које је са Милошем Кнежевићем из Центра за грађанско образовање (ЦГО), примио данас у просторијама Министарства просвјете.

Честитајући представницима побједничких екипа и њиховим менторима, министар је рекао да су учешћем у Квизу показали да разумију вриједности Европске уније, што је од посебне важности за нашу замљу која и сама тежи том систему вриједности.

ПР служба Министарства просвјете

“Осим што вас можемо сматрати промотерима европских вриједности у Црној Гори, припремом за квиз и самим учешћем, урадили сте нешто корисно за себе, јер као млади људи требало би да будете свјесни да ћете функционисати у времену промијењених околности, у времену у којем ће Црна Гора, увјерен сам, бити дио породице европских народа, те ће вам знање које сте стекли донијети предност у односу на вашу генерацију”, поручио је министар.

Он је похвалио њихов труд и одрицање како би се посветили квизу који спада у ваннаставне активности, подсјетивши да Министарство просвјете овакав напор цијени и да је успостављањем Фонда за квалитет и таленте, у оквиру којег којег се вреднују овакви успјеси, то и показало.

ПР служба Министарства просвјетеПР служба Министарства просвјете

Координатор пројекта Милош Кнежевић из ЦГО, захвалио је Министарству просвјете на подршци Квизу и младима да покажу свој пун потенцијал јер су управо они носиоци европских интеграција, на којима се вриједно ради.

Састанку су из првопласиране екипе Гимназије „Танасије Пејатовић“ у Пљевљима присуствовали менторка Маида Делић и представник тима Алекса Кушљевић, из другопласиране екипе СМШ „Бећо Башић“ у Плаву присуствовали су менторка Асмина Омерагић и ученици Марко Болевић, Адел Маркишић и Белма Маркишић, док је из трећепласиране екипе Гимназије „Панто Малишић“ у Беранама састанку присуствовала менторка Милица Нововић и представница тима Дубравка Шћекић.

ПР служба Министарства просвјете

Ученици и ментори разговарали су са министром о утисцима из Квиза. Побједнички тим посјетиће Брисел у септембру, гдје ће се упознати са начином функционисања институција ЕУ, док је министар другопласираној екипи уручио рачунаре, а сви ученици и ментори добили су пригодне поклоне.

Квиз је реализовао ЦГО у сарадњи са Министарством просвјете, Министарством спорта, ЕУ инфо центром и Телевизијом Вијести, а емитован је у јуну ове године. Циљ квиза је био пружање доприноса прихваћености и легитимности процеса европских интеграција у Црној Гори као и подизање нивоа знања, информисаности и заинтересованости средњошколаца за Европску унију, начин њеног функционисања и јавне политике.

ПР СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЈЕТЕ