Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић примио Косту Вукићевића, освајача бронзане медаље на Балканској математичкој олимпијади

Шеховић примио Косту Вукићевића, освајача бронзане медаље на Балканској математичкој олимпијади
Датум објаве: 30.07.2019 10:58 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


“Ученици попут тебе, уливају нам оптимизам и показују да све што радимо није узалуд, те да је Црна Гора у знању конкурентна на међународном нивоу, поручио је данас министар просвјете др Дамир Шеховић Кости Вукићевићу, ученику Гимназије "Слободан Шкеровић", који је освојио бронзану медаљу на 36. Балканској математичкој олимпијади (БМО) у Кишињеву, Молдавија.

Министар је рекао да је обрзовни систем поносан на резултате које Коста показује из године у годину, а још више на његов ентузијазам и вриједни рад на себи, у намјери да постигне још боље резултате.

“Не само образовни систем, већ цијело наше друштво требало би да буде поносно на ученика попут тебе, који је показао, да када је у питању знање, величина државе из које долази није пресудна, јер наша мала земља данас има једног од три најбоља математичара на Балкану у конкуренцији средњошколаца. Важна је посвећеност, а ти си доказао да се врло озбиљно бавиш таленатом који посједујеш”, рекао је министар.

ПР служба Министарства просвјете

Он је нагласио да је Министарство одлучно у промоцији талената, те да је у том циљу основан Фонд за квалитет и таленте из којег је и Коста награђен прошле године, као и да га сигурна награда очекује и ове године.

Коста је објаснио на који начин се одвијало такмичење у Кишињиву и каква је била конкуренција. Он се осврнуо и на припреме за такмичење које су трајале, како је рекао, готово цијело друго полугодиште.

ПР служба Министарства просвјете

Према његовим ријечима, љубав према математици наслиједио је од мајке, која је професор математике на факултету, а још једно од поља његовог интересовања је програмирање.

У нади да ће за Црну Гору остварити запажене резултате, за четири дана Коста ће отпутовати у Азербејџан на Свјетску математичку олимпијаду, гдје ће се окушати у још јачој конкуренцији.

Како је рекао, остварени резултати на свјетском такмичењу одвели би га корак даље, ка неком од престижних свјетских универзитета, гдје би он желио да настави школовање.

ПР служба Министарства просвјете