Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Ученици Средње ликовне школе „Петар Лубарда“ освојили престижна признања на Међународном бијеналу мале графике у Рибнику у Пољској

Ученици Средње ликовне школе „Петар Лубарда“ освојили престижна признања на Међународном бијеналу мале графике у Рибнику у Пољској
Датум објаве: 12.09.2019 14:05 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


На 3. Међународном бијеналу за мали графички облик под називом “Између црног и бијелог” са темом "Средњовјековни дворац - историја зачарана камењем" у организацији Дома културе младих у Рибнику у Пољској, ученица трећег разреда Средње ликовне школе „Петар Лубарда“ на Цетињу, Милица Биговић, освојила је једну од три награде у категорији од 16 до 19 година.

ПР служба Министарства просвјете

Похвале су додијељене ученицама трећег разреда Анђели Дурутовић и Христини Горгиевој, а дипломе за изложене радове добили су Евгенија Поповић, Катарина Кастратовић, ученице трећег и Борко Поповић, ученик другог разреда.

Ментор награђеним ученицима је професор графике Миодраг Вукчевић.

У конкуренцији Бијенала било је 545 радова младих људи из 80 институција из Русије, Литваније, Летоније, Бјелорусије, Украјине, Казахстана, Црне Горе, Србије, Мађарске, Бугарске, Румуније, Словачке, Турске, Тајланда, Кине и Пољске.

ЈУ Средња ликовна школа „Петар Лубарда“