Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Учи дома и на албанском, припремају се и додатни садржаји

Учи дома и на албанском, припремају се и додатни садржаји
Датум објаве: 30.03.2020 14:20 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


#УчиДома садржаји од данас се емитују дијелом и на албанском језику. Наиме, на ТВЦГ2 од данас су, на већ уведени недјељни распоред, додата и предавања на овом језику, која почињу око 12:30 сати. Тачан распоред емитовања наћи ће се и у шемама ТВ оператора. Додатно, садржаји на албанском биће емитовани и на локалним телевизијама ТВ Теута и ТВ Боин.

ПР служба Министарства просвјете

На ТВЦГ2 биће емитована предавања на албанском језику од првог до петог разреда, сваког радног дана, и то један разред по дану, са предметима албански језик и математика. Остали садржаји биће снимани и емитовани и на поменутим локалним телевизијама од којих је стигла подршка, а о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Овим поводом Мараш Дукај, директор директората у Министарству просвјете рекао је: „Сви су сагласни да је #УчиДома квалитетна иницијатива. Наравно, то не значи да је не треба даље усавршавати, јер смо је препознали као нешто што, у овом или измијењеном облику, може наставити да „живи“ и након кризног периода. Дакле пратимо све сугестије и константно допуњавамо распореде, као што је то сада учињено са албанским језиком.“

#УчиДома је пројекат учења на даљину, који се одвија примарно путем телевизија и е-платформи, а који је започет убрзо по затварању образовно-васпитних установа у Црној Гори. У току је друга недјеља емитовања више стотина предавања за све разреде. Више информација може се наћи на www.уцидима.ме, www.сколскипортал.еду.ме и www.мпс.гов.ме.