Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Средње образовање

09.04.2021.

Образовно-васпитне установе биће отворене у 15 општина, полуматуранти и матуранти у свим општинама похађају наставу у школи

Образовно-васпитне установе биће отворене у 15 општина, полуматуранти и матуранти у свим општинама похађају наставу у школи Јавне и приватне образовно – васпитне установе у општинама Плав, Гусиње, Петњица, Херцег Нови, Жабљак, Тиват, Котор, Плужине, Будва, Тузи, Рожаје, Бар, Улцињ, Бијело Поље и Цетиње редовно ће радити наредне седмице, од 12. до 16. априла.

09.04.2021.

Министарство просвјете, науке, културе и спорта неће толерисати говор мржње

Грађани и грађанке Црне Горе су ових дана били свједоци контаминације јавног простора шовинизмом, нетолеранцијом и еклатантним примјерима говора мржње. У том смислу, Министарство просвјете, науке, културе и спорта, уважавајући права сваког појединца и тежећи отвореном и толерантном друштву, најоштрије осуђује поражавајуће испаде директорице подгоричке Умјетничке школе за музику и балет „Васа Павић”, Зоје Ђуровић, која је на срамотан и неприкладан начин увриједила један дио становника наше земље.

02.04.2021.

Образовно-васпитне установе биће отворене у 14 општина, ученици ИX разреда у свим општинама похађају наставу

Образовно-васпитне установе биће отворене у 14 општина, ученици ИX разреда у свим општинама похађају наставу

Јавне и приватне образовно – васпитне установе у општинама Плав, Гусиње, Петњица, Херцег Нови, Жабљак, Тиват, Котор, Плужине, Будва, Тузи, Рожаје, Даниловград, Бар и Мојковац редовно ће радити наредне седмице, од 5. до 9. априла...

01.04.2021.

Одлука о додјели стипендија Уједињених свјетских колеџа за школску 2021/2022. и 2022/2023. годину

Након увида у апликације кандидата које су црногорске гимназије предложиле за једну од три стипендије Уједињених свјетских колеџа, за школску 2021/2022. и 2022/2023. годину, као и након онлине интервјуа са кандидатима, одржаног 22. марта 2021. године, Селекциона комисија, састављена од шест чланова донијела је сљедећу одлуку:

01.04.2021.

Одлаже се екстерна провјера знања, матурски и стручни испити

Министарство просвјете, науке, културе и спорта донијело је одлуку о одлагању екстерне провјере знања ученика на крају основне школе, као и полагање матурског и стручног испита.

30.03.2021.

Школе и вртићи у Херцег Новом, Котору и Плужинама од сјутра почињу са редовним радом

Поред општина Гусиње, Плав, Петњица, Рожаје, Жабљак, Андријевица, Даниловград, Будва, Тиват, Колашин и Тузи, у којима су образовно-васпитне установе од почетка ове седмице почеле са редовним радом, од сриједе, 31. марта, јавне и приватне образовно – васпитне установе биће отворене и у Херцег Новом, Котору и Плужинама.

26.03.2021.

У 11 општина образовно-васпитне установе почињу са радом у понедјељак

У 11 општина образовно-васпитне установе почињу са радом у понедјељак

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и новим мјерама које је донијело Министарство здравља, све јавне и приватне образовно-васпитне установе у општинама Гусиње, Плав, Петњица, Рожаје, Жабљак, Андријевица, Даниловград, Будва, Тиват, Колашин и Тузи почињу са редовним радом у понедјељак, 29. марта.

22.03.2021.

Ученици ће полагати екстерне испите у предвиђеном року

Ученици ће полагати екстерне испите у предвиђеном року

Министарство просвјете, науке, културе и спорта обавјештава јавност да ће се екстерна провјера знања ученика на крају трећег циклуса основне школе и екстерни испити за ученике средњих школа обавити у складу са Школским календаром за школску 2020/2021. годину, уз поштовање мјера које се односе на превенцију и спрјечавање епидемије.

18.03.2021.

Сљедеће седмице онлајн настава, вртићи неће радити

Сљедеће седмице онлајн настава, вртићи неће радити

Министарство просвјете, науке, културе и спорта упутило је данас свим јавним и приватним образовно-васпитним установама препоруку да наставе са реализацијом онлајн наставе и током сљедеће седмице, тачније од 22. до 26. марта. Предшколске установе ће, такође, бити затворене. Пепорука је упућена у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мјерама за сузбијање пандемије коронавируса, које је донијело Министарство здравља.

12.03.2021.

Министарство препоручило школама прелазак на онлајн наставу сљедеће седмице

Министарство препоручило школама прелазак на онлајн наставу сљедеће седмице

Министарство просвјете, науке, културе и спорта упутило је данас свим јавним и приватним образовно-васпитним установама препоруку да током цијеле сљедеће седмице наставу организују онлајн. Препорука је упућена у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и мјерама за сузбијање пандемије коронавируса, које је донијело Министарство здравља.