Manja slova Veća slova RSS

>

Stipendije britanske fondacije „British Scholarship Trust“

Datum objave: 14.11.2014 10:49 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete Crne Gore obavještava da će britanska fondacija „British Scholarship Trust“, za akademsku 2015/2016. godinu,  dodijeliti do 5 stipendija kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 3 mjeseca Stipendije su namijenjene postdiplomskim usavršavanjima/istraživanjima iz svih oblasti, a period realizacije je oktobar 2015 - oktobar 2016. godine.

Uslovi

- Kandidati treba da imaju manje od 30 godina na dan1. oktobar 2015. godine

- Akademska dostignuća

- Dobro znanje engleskog jezika

- Značaj teme usavršavanja za dalji rad kandidata

- Prednost će imati kandidati koji do sada nisu realizovali studijski boravak, kao i kandidati koji su već uspostavili kontakt sa nekim britanskim univerzitetom/institucijom (nije presudno za konačan ishod aplikacije)

Potrebna dokumenta

- Uvjerenje o državljanstvu

- Prijavni formular u 2 primjerka, popunjen na engleskom jeziku, koji se može dobiti u ovom Ministarstvu, ili na internet stranici  British Scolarship Trust-a:www.britishscholarshiptrust.org

- Kvalitetno prezentovana tema usavršavanja i njen značaj za dalje usavršavanje u struci, na najviše jednoj stranici formata A4

- Ovjerena fotokopija diplome o završenim redovnim ili postdiplomskim/doktorskim studijama

- Uvjerenje odobrom znanju engleskog jezika (uvjerenje u kojem je naznačeno do kojeg nivoa kandidat govori, piše i razumije engleski)

- Detaljan Curriculum Vitae

- Dvije preporuke univerzitetskih profesora/stručnjaka iz oblasti koju kandidat predlaže za svoje usavršavanje (u zatvorenoj koverti,  na engleskom jeziku)

- Ukoliko je kandidat uspostavio kontakt sa nekim od relevantnih britanskih univerziteta/institucija, priložiti kopiju pozivnog pisma kojim kandidat dokazuje da je sebi obezbijedio mjesto, odnosno mentora ako  mu bude odobrena stipendija. U slučaju da kandidat nije uspostavio kontakt, molimo da na web sajtu «British Scholarship Trust» potražite opciju «useful links» gdje će mogu naći kontakt adrese željenog britanskog univerziteta/institucije.

Navedenu dokumenta treba dostaviti, ili predati lično,Ministarstvu prosvjete, Direktorat za visoko obrazovanje, Rimski trg b.b. (zgrada Vektre), 81000 Podgorica, najkasnije do ponedjeljka, 16. marta 2015.godine. Za dodatna pojašnjenja i informacije zainteresovani kandidati se mogu obratiti na telefon broj: 020 405 304, ili doći u Ministarstvo. Nepotpune i neblagovremeno dostavljene prijave se neće razmatrati.Dosijea najboljih 5 do 6 kandidata biće proslijeđena Fondaciji koja će konačnu odluku o dodjeli stipendija donijeti tokom maja 2015. godine.