Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Почињу Дани каријере: конкретне активности на запошљавању и усавршавању младих

Најава: Почињу Дани каријере: конкретне активности на запошљавању и усавршавању младих
Датум објаве: 28.03.2017 12:41 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Милутин Симовић и министар просвјете др Дамир Шеховић отвориће сјутра у 13 сати сајам образовања, послова и пракси - Дани каријере, у Верде комплексу у Подгорици. Сајам се одржава 29. и 30. марта, а намјера организатора – компаније WЕОН, је да укључи 150 највећих послодаваца који ће понудити значајан број радних мјеста, те средње стручне школе и све факултетске јединице свих универзитета у Црној Гори, као и представнике универзитета из региона.

На отварању ће се обратити:

г. Милош Шћепановић, менаџер пројекта, WЕОН
г. Александар Хагимана, извршни директор МанпоwерГроуп, генерални спонсор
г. Часлав Вешовић, замјеник градоначелника Главног града, генерални покровитељ
г. Дамир Шеховић, Министар просвјете, институционални партнер
г. Милутин Симовић, потпредсједник Владе Црне Горе, институционални партнер

Дани Каријере обухватају:

1. Цареер Wаyс - сајам запошљавања који се ове године организује по четрнаести пут;
2. Еду Фаир - међународни сајам образовања који ће црногорским средњошколцима и студентима представити могућности за академско усавршавање;
3. Бусинесс Wорксхопс - сегмент осмишљен да кроз радионице и тренинге омогући стицање вјештина потребних за напредовање на професионалном и личном плану.
Сви наведени догађаји осмишљени су на начин да кроз динамично окружење омогуће стицање нових знања и вјештина, повезивање са послодавцима, проналазак запослења, праксе или адекватне високошколске установе.

Вељко Томић, генерални директор у Министарству просвјете о учешћу Министарства у Данима каријере: „Министарство просвјете интензивно ради на системским пројектима и активностима које за циљ имају јачање капацитета наших кадрова и спајање понуде и тражње на црногорском тржишту рада. Очекујемо да Сајам, иза кога стоје озбиљни резултати, буде, између осталог, од користи основцима приликом доношења одлуке о упису у средњу школу и средњошколцима у контексту процјене о наставку образовања или могућности ангажовања код одређених послодаваца. Сајам је од важности за нас и зато што ће на њему десет средњих стручних школа представити програме за које образују ученике, а под окриљем кампање Министарства “Стручно образовање мој избор за будућност.“

МанпоwерГроуп – Дани Каријере су пројекат који организује ХР компанија WЕОН, са бројним партнерима. Циљ спровођења Пројекта је да се што већем броју младих људи пружи прилика за запослење, едукацију и повезивање са послодавцима.

Пројекат је први пут организован у априлу 2016. године, када је за три дана трајања на сајмовима, бизнис форуму за младе и радионицама учествовало преко 4.000 људи из цијеле Црне Горе.