Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Потпредсједник Симовић и министар Шеховић отворили Дане каријере: Изградња каријере је трка коју ће истрчати најупорнији

Потпредсједник Симовић и министар Шеховић отворили Дане каријере: Изградња каријере је трка коју ће истрчати најупорнији
Датум објаве: 29.03.2017 15:31 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић и министар просвјете др Дамир Шеховић отворили су данас у Подгорици Сајам образовања, послова и пракси - Дани каријере.

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић поручио је младим људима у Црној Гори да на путу проналаска запослења и изградње каријере „вриједно раде и никада не одустају“. Он је истакао да ће млади на том путу имати пуну подршку Владе која, вођена истим принципима, одговорно ради на стварању услова за креирање радних мјеста и могућности за стицање нових знања и вјештина.

Овом поруком потпредсједник Симовић данас је отворио сајам образовања, послова и пракси „Дани каријере“ у Подгорици, пројекта који окупља оне који су у потрази за послом или желе нови посао, послодавце и образовне институције.

“Влада и цијели Владин тим одговорно раде на стварању услова за креирање радних мјеста и никада, баш никада, не одустајемо. Не одустајемо, јер свако радно мјесто доживљавамо као прилику да један човјек ради за своју и егзистенцију своје породице. За своје професионално доказивање и свој напредак, а тиме и за напредак цијелог друштва. Због тога сам и данас у име Владе овдје са вама. Не због протоколарног обраћања, већ са циљем да у отвореном разговору: и са послодавцима, и са студентима, и са онима који траже посао, пажљиво освијетлимо све могућности и објективно уочимо све слабости и баријере, како би их што прије и ефикасније исправили”, казао је потпредсједник Симовић.

ПР служба Министарства просвјете

Министар просвјете др Дамир Шеховић је изразио задовољство због учешћа Министарства у организацији Сајма у оквиру кога се промовише средње стручно образовање. Он је рекао да је на Сајму представљено 10 школа из Подгорице, Бара и Цетиња како би се основцима указало на предности средњег стручног образовања.

Шеховић је нагласио да Министарство спроводи реформу образовања кроз измјену системских закона чија ће нова рјешења бити доступна јавности наредних дана. У овом дијелу он је нагласио да се у област предшколског образовања уводи енглески језик као обавезни.

Такође, рекао је да је Министарство препознало потребу креирања посебног фонда за талентоване ученике и студенте који ће допринијети промовисању и финансирању најбољих ученика и студената и њихових наставника.

На отварању сајма присутнима су се обратили и менаџер пројекта Милош Шћепановић, извршни директор генералног спонзора МанпоwерГроуп Александар Хагимана, као и замјеник градоначелника Главног града.

Манпоwер Гроуп – Дани Каријере су пројекат који организује ХР компанија WЕОН, са бројним партнерима. Циљ спровођења пројекта је да се што већем броју младих људи пружи прилика за запослење, едукацију и повезивање са послодавцима.

Сајам „Дани каријере“ одржава се данас и сјутра у Верде Цомплеx –у. Обухватиће:

1. Цареер Wаyс - сајам запошљавања који се ове године организује по четрнаести пут;
2. Еду Фаир - међународни сајам образовања који ће црногорским средњошколцима и студентима представити могућности за академско усавршавање;
3. Бусинесс Wорксхопс - сегмент осмишљен да кроз радионице и тренинге омогући стицање вјештина потребних за напредовање на професионалном и личном плану.

Пројекат је први пут организован у априлу 2016. године, када је за три дана трајања на сајмовима, бизнис форуму за младе и радионицама учествовало преко 4.000 људи из цијеле Црне Горе.