Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Завршен први круг обука наставника код послодаваца: 30 наставника унаприједило знања

Завршен први круг обука наставника код послодаваца: 30 наставника унаприједило знања
Датум објаве: 12.04.2017 14:16 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Тридесет наставника средњих стручних школа унаприједило је своја практична знања код 19 послодавца широм Црне Горе током првог круга обуке у оквиру пројекта „Обука наставника код послодаваца 2017“.

Током обуке, наставници су се у сарадњи са инструктором код послодавца упознавали са иновацијама на тржишту и унаприједили знање из своје области које ће касније пренијети ученицима.

Овај пројекат доприноси и бољој сарадњи школа са послодавцима, чиме се отвара могућност да послодавци учествују у редовној практичној настави школа, а самим тим и потенцијално обезбиједити радно мјесто за ученика који покаже знање и спретност у обављању радних задатака код послодавца.

Пројектни тим из Министарства просвјете је током петодневне обуке обишао наставнике код сљедећих послодаваца: хотел Принцесс у Бару, Микромонт д.о.о и Београђанка бy Корзо у Бијелом Пољу, Жељезничка инфраструктура Црне Горе и Меркатор д.о.о у Подгорици, ресторан Пасенд у Никшићу, хотел Будва и хотел Авала у Будви. Остали послодавци из Црне Горе који су омогућили обуку наставницима су: Електродистрибуција Бијело Поље, Формонт д.о.о., Ауто кућа „Шћекић“ д.о.о, Институт „Др Симо Милошевић“ а.д., д.о.о. Таша, д.о.о., WиМаx Монтенегро, д.о.о. „Греен хоусе Јововић“-расадник „Јововић“, Дресс Пресс д.о.о., „Франца д.о.о.“, ЈПУ „Дјечији вртић“ Плав и „Атена-Бохор“ д.о.о.

Током 2017. године, биће одржана још два круга обуке наставника код послодаваца, у јуну и септембру, када ће још 60 наставника добити прилику да освјежи постојећа и стекне нова знања из привреде.
Пројекат „Обука наставника код послодаваца“ реализује Министарство просвјете у сарадњи са Центром за стручно образовање и Привредном комором Црне Горе, а финансира Европска фондација за обуку (Еуропеан Траининг Фондатион) посредством Мреже центара за образовање из Загреба.

ПР сужба Министарства просвјете