Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Завршен посљедњи круг обуке наставника код послодавца: 29 наставника усавршило знања код 25 послодаваца

Завршен посљедњи круг обуке наставника код послодавца: 29 наставника усавршило знања код 25 послодаваца
Датум објаве: 22.09.2017 14:13 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У периоду од 18. до 22. септембра реализован је трећи круг обуке у оквиру пројекта „Обука наставника код послодаваца 2017“ у ком је 29 наставника стручних школа имало прилику да унаприједе своја практична знања код 25 послодаваца из Црне Горе.

Током сва три циклуса обука, укупно 98 наставника из 13 стручних школа широм Црне Горе су имали прилике да и на овај начин унаприједе знања. Представнице Министарства просвјете, Марија Ђуришић и Мајда Мулић су посјетиле наставнике током обуке и на тај начин стекле увид у корисност ових обука.

 ПР служба

У разговору са наставницима, координаторима практичног образовања и са инструкторима код послодаваца, Ђуришић и Мулић су закључиле да су обуке биле врло квалитетно организоване и да су врло корисне за наставнике практичне наставе у стручним школама, нарочито за оне наставнике који су имали врло мало, или уопште нису имали искуства у привреди. По заврштеку обуке, пројектни тим је припремио Упитник који ће попунити сваки наставник који је похађао обуку, а на основу којег ће пројектни тим припремити извјештај о реализованим обукама који ће бити представљен на завршној конференцији.

Пројекат „Обука наставника код послодаваца“ реализује Министарство просвјете у сарадњи са Центром за стручно образовање и Привредном комором Црне Горе, а финансира Европска фондација за обуку (Еуропеан Траининг Фондатион) посредством Мреже центара за образовање из Загреба.