Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Обиљежавање завршетка набавке опреме за средње стручне школе: испоручена 345 000 вриједна опрема

Обиљежавање завршетка набавке опреме за средње стручне школе: испоручена 345 000 вриједна опрема
Датум објаве: 16.10.2017 14:19 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


У ЈУ Средња стручна школа “Иван Ускоковић” (Васа Раичковића 1) сјутра, 17. октобра, са почетком у 9 сати, биће обиљежен завршетак набавке опреме за практичну наставу за осам средњих стручних школа.

Медијима ће се обратити министар просвјете др Дамир Шеховић и директорица за Западни Балкан у Генералном директорату Европске комисије за политику сусједства и преговоре о проширењу Хеновева Руиз Калавера.

Опрема вриједна око 345 000 еура, испоручена је црногорским стручним школама: “Спасоје Распоповић” - Подгорица, “Иван Ускоковић”- Подгорица, Средња стручна школа – Бар , Образовни центар – Шавник, ЈУ Економско-угоститељска школа – Никшић, ЈУ Школа за средње и више стручно образовање “Сергије Станић” – Подгорица, ЈУ Електро-економска школа – Бијело Поље и ЈУ Средња стручна школа – Беране.

Опрема је намијењена школама у којима се реализују нови - модуларизовани образовни програми из области мехатронике, електротехнике и текстилства, али и за реализацију постојећих програма из области угоститељства и пољопривреде.

Набавком ове опреме, стекли су се предуслови за успјешну реализацију нових модернизованих образовних програма у овим школама, а наставницима и ученицима пружена могућност да наставу реализују уз модерну опрему неопходну за стицање знања, вјештина и компетенција потребних на тржишту рада.

Опрема за школе набављена је у оквиру Инструмента за претпиступну помоћ (ИПА) путем уговора „Набавка опреме за школе у складу са модернизованим образовним програмима“ који се реализује у оквиру ИПА перспективе И (2007-2014) и Оперативног програма “Развој људских ресурса 2012-2013”.

ПР Служба Министарства просвјете