Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Европска тренинг фондација сјутра у Црној Гори: стручне вјештине и сарадња са послодавцима нови курс црногорског образовања

Европска тренинг фондација сјутра у Црној Гори: стручне вјештине и сарадња са послодавцима нови курс црногорског образовања
Датум објаве: 25.10.2017 13:11 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Црне Горе, у сарадњи са Европском комисијом и Европском тренинг фондацијом (ЕТФ), организује дводневну регионалну конференцију за земље кандидате, на тему стручног оспособљавања. Конференција почиње сјутра - 26. октобра, у Будви - хотел Авала, у 9:30 сати. Догађај се организује као дио Европске недјеље стручних вјештина.

Уводна излагања имаће:

• министар просвјете др Дамир Шеховић
• шеф сектора за сарадњу у Делегацији ЕУ у Црној Гори Херман Шпиц
• потпредсједник Привредне коморе Црне Горе Иван Савељић
• представница Министарства просвјете, науке и технолошког развоја Србије Гордана Степић

У раду Конференције учествоваће, поред представника Европске комисије, Европске тренинг фондације, Естоније, Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), те земаља кандидата, и представници Аустрије, Белгије, Француске, Италије, Летоније, Малте, Португала, Румуније, Словачке, Шведске, Шпаније и Велике Британије.

Један од приоритета ЕТФ-а у сарадњи са Црном Гором је побољшање квалитета стручног образовања и, у складу са тиме, јачање квалитета практичне наставе и обуке наставника, тренера, ментора и савјетника у стручним школама.

Молимо уважене представнике медија да пријаву за наведени догађај пошаљу на милица.лекић@мпс.гов.ме или на број телефона 067 597 497.


МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ